Setari Cookie-uri

Lectia oglinzilor

Lumea exterioara este o proiectie a lumii noastre interioare.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Captblack76 / Shutterstock

Intr-o buna zi, un gradinar a observat ca ii lipseste stropitoarea. Apoi l-a vazut trecand pe fiul vecinului. Tare i-a venit sa se duca la el si sa il apuce de guler pentru ca baiatul arata si mergea ca un hot. Cateva ore mai tarziu insa, gradinarul a gasit stropitoarea sub scara, acolo unde o lasase cu o zi inainte. La scurt timp, baiatul a trecut din nou prin fata casei lui. De data aceasta, arata si se comporta ca un om cinstit.

Morala povestii este, asa cum probabil ti-ai dat seama, ca lumea exterioara este o proiectie a lumii noastre interioare. Asteptarile, gandurile, credintele, tiparele noastre mentale atrag intamplari si oameni care se afla pe aceeasi lungime de unda. Asa cum spunea si Shakespeare, frumusetea este in ochii privitorului. Invata sa o vezi in fiecare obiect, intamplare, si in special persoana. Relatiile interumane sunt cei mai importanti profesori pe care ii avem in aceasta viata. Este suficient sa studiem relatiile unei persoane - in familie, la locul de munca, pentru a o cunoaste.

Citește și:

Prin urmare, atunci cand cineva iti alunga armonia interioara, uitat-te in tine. Ce anume din comportamentul acelei persoane te deranjeaza? Identifica si apoi priveste in tine. Poate fi ceva evident sau ceva reprimat. De cele mai multe ori, ceea ce te deranjeaza la alte persoane intr-un anumit moment, este ceva care necesita o rezolvare rapida in tine. Este important sa te ocupi de acel aspect al fiintei tale in acel moment pentru a evolua si a avea o viata fericita.

Nu este surprinzator, asadar, ca declansatorii se schimba in timp. Pe parcursul intregii vieti ne metamorfozam constant. Iar incercarile sunt pe masura evolutiei noastre umane si spirituale. De regula, tipurile de comportament pe care le dezaporbam in ceilalti, ne sunt caracteristice chiar daca nu constientizam acest lucru.

Spre exemplu, intr-o anumita perioada din viata, am intalnit oameni care nu isi respectau cuvantul. Pentru a mine a fost extrem de placut mai ales ca, intodeauna in profesie, mi-am respectat cuvantul dat. O buna prietena m-a pus atunci o intrebare care mi-a dat de gandit: "Tu iti respecti cuvantul fata de tine insati?"

Citește și:

Raspunsul era, desigur, negativ. Suntem fiinte complete si complexe iar cadranele vietii noastre sunt interconectate. Lipsa mea de cuvant fata de mine insami imi era reflectata inapoi de oameni care nu isi respectau angajametele de business.

Lectia oglinzilor este ca, in relatiile umane, suntem cu totii profesori si elevi. Secretul este sa aratam compasiune si intelegere atat fata de noi cat si de cei din jur.

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.