Setari Cookie-uri

3 tehnici pentru o relatie mai buna cu corpul tau

Oamenii se lupta nu doar cu mintea lor, dar si cu trupul lor. Nimic surprinzator.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: gpointstudio / Shutterstock

In copilarie, invatam ca anumite parti ale corpului sunt rusinoase. De indata ce devenim adulti incepem sa traim fie in trecut, fie in viitor in timp ce trupul nostru traieste intotdeauna in prezent.

Majoritatea dintre noi se afla intr-o batalie continua cu corpul nostru. Ba nu e flexibil, ba e prea gras, prea bolnav, prea urat, prea slab si lista poate continua. Iata ceea ce poti face pentru a transforma lupta intr-o relatie benefica pentru ambele parti.

1. Concediaza-ti criticul interior

Macar pentru cateva secunde pe zi, inceteaza sa te identifici cu corpul tau. Esti mult mai mult decat atat. Acest truc te va ajuta sa te relaxezi si sa incetezi sa mai iei totul personal. Sa renunti la ideea ce trebuie sa modifici ceea ce nu iti place sau ca aspectele fizice de care esti mai putin multumita reprezinta vina ta.

Citește și:

2. Fii blanda cu corpul tau

Fii atenta la corpul tau in fiecare zi. Oberva-l si vezi diferentele. Gandeste-te ca fiecare fiinta umana are un corp (si fiecare animal). Simte cum este sa ai un corp de femeie. Foloseste o afirmatie prin care sa iti arati iubirea fata de corpul tau. Atunci cand faci dus sau te dai cu crema, atinge-ti corpul cu blandete. Nu uita ca suntem fiinte sensibile la atingere.

3. Arata compasiune fata de corpul tau

Corpul tau este casa ta pe pamant. Te protejeaza si te ajuta sa fii cea mai buna versiune a ta. Gandeste-te ca indura frigul si caldura, setea si foamea. Ca este zilnic bombardat cu hrana procesata, unde electromagnetice, poluare de diveres feluri. Si cu toate acestea, chiar daca uneori mai doare, chiar daca se mai razvrateste, continua sa te serveasca. Asa cum ti-am mai povestit, corpul uman are o capacitate innascuta de vindecare. Merita, nu-i asa intreaga ta atentie si compasiune. Iti poti exprima compasiunea fata de trupul tau adoptand un stil de viata sanatos. Nu este nimic rau in a-l imbraca in haine frumoase insa cea mai potrivita haina este sanatatea. Evita sa il supui la presiuni sau efort in exces, fii sigura ca te odihnesti si te hidratezi, si fa miscare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.