Setari Cookie-uri

10 pasi pentru a-ti regasi FORTA INTERIOARA

Ce poti face pentru a-ti recupera puterea interioara? Primul lucru de care ai nevoie este o conversatie onesta cu tine insati. Intreaba-te ce anume te face sa te simti stapana pe tine si pe viata ta. Invata sa te accepti si sa te iubesti exact asa cum esti. Practica zilnic cei zece pasi descrisi mai jos.

Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: sun ok / Shutterstock

Stim ca singura constanta in viata este schimbarea. Cu toate acestea, atunci cand viata se schimba in mod neasteptat, ne simtim nesigure, speriate si nehotarate in privinta urmatorului pas pe care il avem de facut sau a lucrurilor care conteaza. Aceasta reactie este fireasca si trecatoare, cu conditia sa ne conectam la intelepciunea si forta inimii noastre.

Prezenta (cu sensul de a trai plenar fiecare clipa) si compasiunea sunt doua calitati importante care cresc capacitatea de adaptare, esentiala in epoca in care traim, dar si forta ta interioara. Prezenta (ceea ce americanii numesc mindfullness) ne ajuta sa descoperim oportunitatile existente in fiecare provocare sau situatie dificila. Compasiune in actiune are capacitatea de a ne vindeca si, implicit de a transforma lumea intr-un loc plin de bucurie in care bunastarea tuturor fiintelor este luata in considerare.

Citește și:

Cum iti dai seama ca ai renuntat la puterea ta? Faptul ca incerci sa multumesti pe toata lumea este un semn. Dorinta de avea aprobarea tuturor, atentia pe care o acorzi gurii lumii, altele. O atitudine foarte critica fata de propria persoana, acceptarea unor situatii si luarea unor decizii care nu te onoreaza, neglijenta fata de tine insati sunt alte semne ale renuntarii.

Ce poti face pentru a-ti recupera puterea interioara? Primul lucru de care ai nevoie este o conversatie onesta cu tine insati. Intreaba-te ce anume te face sa te simti stapana pe tine si pe viata ta. Invata sa te accepti si sa te iubesti exact asa cum esti. Practica zilnic cei zece pasi descrisi mai jos.

via GIPHY

1. Inchide ochii si indreapta-ti atentia spre respiratia ta si senzatiile din corpul tau.
2. Respira adanc, abdominal. timp de 1-5 minute, pana cand corpul si mintea se relaxaeza.
3. Conecteaza-te la puterea ta interioara si exterioara imaginandu-ti respiratia cum strabate intregul tau corp, din crestetul capului pana in talpi.
4. Gandeste-te la un moment recent in care ai renuntat la puterea ta
5. Scaneaza-ti corpul, din crestet pana in talpi. Ce observi? Simti vreo senzatie de apasare sau tensiune? Permiteti oricarui sa apara pentru a fi intampinat cu acceptare. Ce emotie este prezenta: frica, furie, confuzie? Permite-ti sa simti orice vine spre tine.
6. Descopera care este povestea pe care ti-o spui.
7. Intreaba-te de cata vreme acea parte din tine experimenteaza sau isi spune respectiva poveste.
8. Spune-ti ca esti pregatita sa renunti la povestea respectiva. Renunti la aceasta si la gandurile aferente pentru a-ti recapata puterea
9. Deschide ochii si scutura-te. Fa cateva miscari pentru a te scutura de vechile credinte care nu iti mai sunt de folos.
10. Revino cu atentia in dreptul abdomenului. Conecteaza-te cu darurile si calitatile tale, cu forta ta interioara, increderea si stima ta de sine. Simte cat esti de puternica. Ce iti spui acum?

Citește și:

Pe parcursul zilei, revino de mai multe ori cu atentia in zona abdominala si conecteaza-te cu adevaratul tau sine. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.