Setari Cookie-uri

Si TU ai ceva de DARUIT

La un nivel mai profund, a face un dar inseamna a ajuta pe cineva sa isi gaseasca drumul, sa vada adevarul dintr-o situatie, chiar si atunci cand este dureros. Atunci cand vine din inima, granita dintre cele doua persoane se dizolva.

Copyright interior si prima pagina: Rohappy / Shutterstock

A darui nu inseamna doar sa cumparam un obiect. Exista mai multe feluri de a-ti exprima generozitatea inimii. In opinia multor psihologi, ne-am nascut sa fie buni. Altruismul si darnicia fac parte din noi. Cu toate acestea, nu intotdeauna ne simtim confortabil atunci cand suntem puse in postura de a darui.

Pentru a fi cu adevarat generoase, trebuie sa iesim in afara bulei de protectie pe carene-am creat-o injurul nostru. Inseamna sa intram intr-o zona in care nevoile altora devin mai importante decat ale noastre. De multe ori, atunci cand daruim o facem intr-un fel cre raspunde nevoilor noastre. Ti s-a intamplat sa primesti in cadou care are o mica legatura cu ceea ce iti dorest sau esti insa spune foarte multe despre persoana care ti l-a daruit si felul n care se raporteaza la tine?

Citește și:

Cand vine vorba de a da, in special in timpul sarbatorilor, dam fuga in magazine si cautam obiecte. Desigur, cadourile sunt importante. Pot provoca incantare sau surpriza, pot implini o dorinta sau satisface o nevoie. Pot face o delcaratie de iubrie.

Cu toate acestea, exista si un alt fel de a da care poate parea mai dificil dar care poate schimba vieti. Acest cadou implica a da o particica din noi insine pentru a ajuta pe cineva aflat in nevoie. A aduce mangaiere unui tata care si-a pierdut fiul cu prezenta noastra. A ajuta o prietena sa plece intr-o vacanta de care atata nevoie oferindu-ne sa avem grija de catelul ei. Ai face cuiva un compliment pentru a-i spori increderea in propria persoana. A ne face timp sa ascultam pasul parintilor nostri. In oricare dintre aceste situatii, cel mai pretios dar pe care il putem face cuiva este atentia si prezenta noastra. Acestea sunt contagioase si intotdeauna ni se intorc chiar daca nu neaparat de la persoanele fata de care le manifestam.

Citește și:

La un nivel mai profund, a face un dar inseamna a ajuta pe cineva sa isi gaseasca drumul, sa vada adevarul dintr-o situatie, chiar si atunci cand este dureros. Atunci cand vine din inima, granita dintre cele doua persoane se dizolva.

Este decembrie, prilej de sarbatoare, bucurie si generozitate. Avem nevoie de acestea. Iar fiecare dintre noi le poarta in inima pentru a le da mai departe.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.