Setari Cookie-uri

Un altfel de CADOU

Viata departe de casa mea din Romania m-a invatat cat de util este sa traiesti simplu, fara bagaj inutil, si sa fiu extrem de selectiva in privinta lucrurilor care imi servesc in mod real.

Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Halfpoint / Shutterstock

Intr-unul dintre filmele romanesti de dupa 90, personajul principal primeste cadou un bibelou pe care nu si-l doreste si pe care il ofera unei matusi. Desi comic, momemtul are o conotatie negativa. Actul de a oferi mai departe un obiect primit de la cineva este considerat o impolitete. Lumea vestica a inceput insa sa aiba o alta abordare.

Cred ca ai vazut filmuletul devenit viral pe Facebook, in care mormanele de haine mai mult sau mai putin uzate sunt descrise ca fiind una dintre principalele surse de poluare. Viata departe de casa mea din Romania m-a invatat cat de util este sa traiesti simplu, fara bagaj inutil, si sa fiu extrem de selectiva in privinta lucrurilor care imi servesc in mod real. Nu este vorba de a te priva de confort sau de ceea ce iti face placere, ci de a inceta sa iti complici viata cu obiecte inutile. Este foarte tentant sa cumparam poseta, pantofii, rochia- mai ales cand sunt la reduceri insa oare avem cu adevarat nevoie de inca o pereche de cizme bordo? De cate ori le vom purta si unde le vom depozita? Cate lucruri din dulapul tau sunt neatinse, cu eticheta inca pe ele?

Citește și:

Sarbatorile de iarna sunt un bun prilej de a face un pic de ordine si de spatiu in casa si viata ta. Nu este nici o rusine sa daruiesti ceea ce nu iti mai foloseste sau darul pe care l-ai primit la petrecerea de Craciun organizata de compania la care lucrezi cuiva care se va bucura de acele obiecte. Apartamentul meu este plin de carti. Unele merita pastrate o viata. Altele, nu. Stiu ca vecinul meu de palier este un om simplu, dar pasionat de lectura. Lucreaza in ture si deseori timpul ii trece mai usor citind o carte buna. Prin urmare, i-am pregatit un pachet cu carti (aflate in buna stare) pe care i-l voi darui de Craciun.

Lucrurile noi au un farmec aparte, recunosc. Insa obiect folosit, aflat intr-o stare impecabila, impachetat frumos si daruit din suflet, reprezinta un dar la fel de minunat atunci cand bucura cu adevarat sufletul cuiva. Acesta este, cred ingredientul de baza al cadoului perfect.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.