Femeia singura

Femeia singura

In ultima vreme se poarta din ce in ce mai mult stilul "single" , mai ales in randul femeilor. Cu totii cunoastem nenumaratele avantaje ale unei relatii. Fiecare alearga din clipa in care simte fluturi in stomac dupa acea jumatate care pare sa fie intr-un final un fel de mecca. Inca de mici, fetitele se joaca de-a mama si de-a tata, ca si cand aceasta ar fi singura realitate acceptata de societate. Tot de mici fetele stiu ca trebuie sau ar trebui sa-ti gasesti pe cineva. Unele reusesc mai repede altele mai greu.

In ultima vreme se poarta din ce in ce mai mult stilul “single” , mai ales in randul femeilor. Cu totii cunoastem nenumaratele avantaje ale unei relatii. Fiecare alearga din clipa in care simte fluturi in stomac dupa acea jumatate care pare sa fie intr-un final un fel de mecca. Inca de mici, fetitele se joaca de-a mama si de-a tata, ca si cand aceasta ar fi singura realitate acceptata de societate. Tot de mici fetele stiu ca trebuie sau ar trebui sa-ti gasesti pe cineva. Unele reusesc mai repede altele mai greu.

Dar in viata fiecarei femei sunt si momente in care sunt singure. Unele ajung depresive, considerand ca este groaznic sa fi singura, altele privesc lucrurile cu optimism.

Si atunci ne intrebam: oare exista avantaje in a fi o femeie singura? Cu siguranta.

Femeia singura are mai mult timp pentru ea, se ingrijeste mai mult si implicit are un alt tonus. De asemenea are mai mult timp sa citeasca ore in sir, daca doreste, fara sa fie intrerupta de partenerul care tocmai a venit si vrea sa manance sau sa stea de vorba. Poate sa mearga la cursuri, sau la expozitii sa-si imbogateasca cultura generala.

Este minunat sa dormi alaturi de persoana iubita, dar s-a demonstrat ca persoanele care dorm singure, dorm in medie cu doua ore mai mult. Implicit femeile singure sunt mai odihnite si au mai mult chef de viata.

De asemenea, cercetatorii au demonstrat ca femeile singure sunt mai slabe decat cele aflate intr-o relatie de cuplu. Motivul ... in doi pofta de mancare creste. Pe de alta parte se stie ca mare parte din femei, dupa ce se casatoresc nu mai au grija de silueta. Este adevarat ca femeile singure au mai mult timp sa practice activitati sportive.De asemenea exercitiile fizice pe langa efectele benefice asupra sanatatii au meritul de a creste libidoul.

Femeile singure dispun aproape intotdeauna de mai multi bani pentru haine, accesorii, cosmetice si calatorii. Sunt mereu in pas cu moda si au parte de cele mai frumoase si relaxante concedii. De asemenea pot pleca si veni acasa indiferent de ora, fara sa-si faca probleme ca este posibil sa nu ajunga la o petrecere pentru ca partenerul poate avea un alt program si ea va trebui sa-l insoteasca. Implicit femeile singure acorda mai mult timp relatiilor cu prietenii, reducand astfel stresul cotidian.

Femeile “single” isi conduc viata singure si acest fapt le da incredere si le creste stima de sine. Ele se afla la volanul vietii si decid cand sa coteasca spre stanga sau spre dreapta, cand sa opreasca si cand sa accelereze.

Daca esti singura bucura-te de acest timp petrecut cu persoana cea mai importanta din viata ta - tu.

Un articol de Psiholog Loredana Ionascu

Sursa: psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2007
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri