Sursa: Garbo.ro

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Otetul din cidru de mere este considerat un remediu naturist cu efect miraculos, avand numeroase beneficii asupra sanatatii. Inca din anul 400 d.H., otetul din cidru mere era apreciat si recunoscut pentru virtutile sale terapeutice si numit “elixirul sanatatii” . Otetul din cidru de mere cunoaste diverse intrebuintari de-a lungul istoriei, insusi Hippocrate, parintele istoriei moderne, folosindu-l in diverse scopuri. Organic, nefiltrat si nepasteurizat, otetul din cidru de mere devine mai mult decat un simplu dressing de salata, cu un adjuvant in mentinerea unei sanatati de fier.

Foto: otet raw din cidru de mere, enzime @ Shutterstock

Chiar daca otetul din cidru de mere este un remediu popular, neconfirmat stiintific, unele dintre studiile recente vin sa confirme proprietatile remarcabile ale acestuia. Spre exemplu, s-a aratat ca otetul din cidru de mere poate scadea riscul aparitiei cancerului esofagian, iar in anumite studii clinice s-a aratat ca otetul natural din cidru de mere ajuta la incetinirea cresterii celulelor canceroase in cazul cancerului la prostata. Mai mult, otetul din cidru de mere are proprietati antibacteriene, antiseptice, antivirale si antifungice, iar unii indraznesc sa ii atribuie si proprietati anticancer.

Otetul din cidru de mere organic si nedistilat este facut din mere organice si trece printr-un proces de fermentare care produce enzime benefice pentru organism, pastrandu-se astfel intacte caracteristicile sale vindecatoare. Otetul din cidru de mere organic contine potasiu, fier, magneziu, enzime, acid malic, acid acetic, calciu, pectina. Otetul din cidru de mere ajuta in digestie, imbunatateste circulatia sangelui si poate ajuta la calmarea durerilor de gat. Mai nou, se arata ca otetul din cidru de mere ajuta in scaderea tensiunii arteriale si in imbunatatirea functiilor vaselor de sange, dar si in mentinerea unei greutati corporale normale.

Otetul din cidru de mere este un aliment foarte apreciat pentru ca are multiple intrebuintari nu doar in ceea ce priveste domeniul gastronomic, ci si in gospodarie, acolo unde nu avem mereu la indemana produse profesionale care sa ne ajute sa ne mentinem casa luna.

In acelasi timp, otetul din cidru de mere mai este cunoscut si apreciat pentru utilizarile lui surprinzatoare in ceea ce priveste unele afectiuni ale organismului cum ar fi diabetul, kilogramele in plus sau gastrita. Otetul din cidru de mere are un efect benefic si asupra lipidelor din sange, dar si asupra nivelului de insulina.

Otetul din cidru de mere ne ajuta de asemenea sa absoarbem mai bine nutrientii din hrana pe are o consumam zilnic si sare in ajutorul organismului ajutandu-l sa proceseze mai repede grasimile rele din alimentatie. Intr-un studiu efectuat asupra soarecilor, s-a observat ca otetul din cidru de mere poate influenta scaderea colesterolului rau din sange (LDL) si cresterea colesterolului bun (HDL).


Eu am intotdeauna otet din cidru de mere in casa, dar cum imi plac foarte mult lucrurile facute cu mana mea, am cautat cateva retete prin care imi pot prepara singura otetul din cidru de mere.

Mai jos gasiti doua dintre ele, cele pe care le prefer cel mai mult.

Reteta 1 - mere intregi

Ai nevoie de:

• 6 mere dulci
• 2-3 linguri otet din cidru de mere natural (raw, nedistilat si nefiltrat)
• 2 linguri miere
• Apa plata
• Un borcan de sticla de 2 litri cu gura larga
• Banda de cauciuc
• Tifon sau filtru de cafea

Cum procedezi?

Spala bine merele si taie-le in bucati mici (10-12) apoi pune-le in borcan si asteapta sa oxideze (sa devina maronii).

Pasul urmator presupune[...] Citeste continuarea pe Garbo

foto homepage: otet din cidru de mere, shutterstock

Bea otet de mere cu miere dimineata! Iti va schimba viata
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: