Setari Cookie-uri

5 Bauturi DETOXIFIANTE pe care sa le bei in zilele de VARA

Atunci cand dorim sa ne relaxam, sa ne rasfatam simturile sau pur si simplu sa ne impresionam prieteii ori invitatii, suntem atenti la bauturile pe care le alegem si la modul in care le consumam.

Poate optam pentru pahare deosebite, poate dorim doar linistea diminetii ori ne gandim la compania unei persoane dragi.

Dar cum ar fi daca am consuma bauturi delicioase si totodata sanatoase in fiecare zi? Astazi foarte apreciata este apa cu fructe sau legume, dar nici fresh-urile sau smoothie-urile nu sunt lasate in urma.

Va propunem 5 bauturi gustoase de vara, care pot fi consumate reci si care au un rol intens detoxofiant si vitaminizant pentru organismul nostru.

5 Bauturi de vara detoxifiante si vitaminizante

Apa cu pepene rosu si afine

Afinele sunt bogate in cel mai puternic antioxidant din natura - rezveratrolul, iar pepenele rosu creste puterea de hidratare a apei pe care o bem, el insusi fiind un aliment recunoscut pentru capacitatea de hidratare a organismuliui.
Pentru preparare aveti nevoie de:
- doua felii de pepene rosu taiate cuburi mici,
- o ceasca de afine ecologice,
- doi litri de apa.

Citește și:

retete bauturi naturale de vara

Se amesteca ingredientele si se lasa bautura la frigider pentru minim 2 ore. Se poate consuma apoi rece, cu cuburi de gheata sau la temperatura camerei.

Apa cu pepene galben si menta

Aceasta bautura este tonica pentru sistemul nervos si considerata a avea efecte afrodiziace. Pepenele galben stimuleaza simturile, crete libidoul si aduce un aport important de vitamina A, vitamina esentiala pentru piele, bronz, dar si pentru vedere si multe alte functii celulare.

Menta prezinta vitamine si un efect tonic general, dandu-ne o intensa senzatie de racorire. Aceasta bautura poate fi consumata pe plaja, in zilele toride, pentru efectul de hidratare si racorire, dar si in orice alt moment aveti pofta.

Pentru prepararea acestei bauturi taiati cubulete doua felii de pepene galben si adaugati aproximativ 5 drunze de menta taiate fasii la 2 litri de apa. Lasati bautura la frigider pentru minim 2 ore, apoi o puteti consuma rece sau la temperatura camerei.

Citește și:

Deja celebra apa cu lamaie si menta

Aceasta eate o bautura cu proprietati foarte iubite, pentru ca stimuleaza sistemul nervos, imbunatateste digestia, creste alcalinitatea sangelui, arde grasimile si detoxifica organismul.

Pentru preparare aveti nevoie de 3 lamai la 2 litri de apa si 5-10 frunze de menta taiate fasii. Lasati bautura la frigider pentru minim 2 ore, apoi o puteti consuma. Pentru un gust mai intens puteti inlocui lamaile cu 4 lime.

Smoothie cu patrunjel

Patrunjelul este bogat in vitamina C, specialistii sustinand ca ar contine o cantitate mai mare de vitamina C mai mare decat lamaia.

Acest smoothie este intens detoxifiant si energizant, putand fi consumat dimineata sau in perioadele de suprasolicitare si oboseala.

Pentru preparare se pun in blender urmatoarele:
- o legatura de patrunjel,
- un avocado curatat si taiat cuburi,
- o lingura de caju,
- o lingura de migdale,
- zeama de la 2 portocale.

Citește și:

Se amesteca bine ingredientele si se adauga o cana cu apa. Se lasa la frigider pentru 2 ore, in acest timp bautura capatand un usor aspect laptos din pricina nucilor. Se poate consuma apoi smoothie-ul rece, cu cuburi de gheata sau la temperatura camerei.

reteta smoothie cu banane capsune si lapte vegan

Lapte vegan cu banane si capsune

Aceasta bautura este foarte gustoasa si se poate bea atat rece, cat si la temperatura camerei. Pentru preparare aveti nevoie de:
- O cana lapte de migdale sau caju (aceste sortimente sunt mai gustoase, dar puteti folosi orice tip de lapte);
- O ceasca de capsune curatate;
- O banana coapta;

Se amesteca ingredientele in blender si bautura este gata! Daca doriti sa o consumati rece, puteti adauga si cuburi de gheata.

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.