Setari Cookie-uri

Afla cum sa primesti finantare pentru fertilizarea in vitro

Inca 134 de cupluri vor primi, gratuit, finantare pentru procedura de fertilizare in vitro, in cadrul Programului de fertilizare in vitro al Ministerului Sanatatii.

Inca 134 de cupluri vor primi, gratuit, finantare pentru procedura de fertilizare in vitro, in cadrul Programului de fertilizare in vitro al Ministerului Sanatatii.



Ministerul Sanatatii: Despre fertilizarea in vitro

Astazi, Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante in Subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer a aprobat un numar de 134 de dosare, dintre cele 180 de dosare noi, depuse in cursul lunii iulie.

De la debutul programului, din 1 iunie 2011, si pana in prezent numarul de dosare aprobate in cadrul programului MS, a ajuns la 192.

Ministerul Sanatatii mentine recomandarea adresata unitatilor sanitare care deruleaza subprogramul FIV/ET, sa efectueze o verificare preliminara a dosarelor depuse de cuplurile interesate inainte de transmiterea dosarelor catre Ministerul Sanatatii, intrucat Comisia pentru includerea cuplurilor in Subprogramul FIV/ET nu este in masura sa aprobe dosare care nu intrunesc conditiile impuse prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 765/2011.

Citește și:
Anul acesta , Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar.

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape:

-4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar)

- 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.
In 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS.

Un numar de 8 clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii. Lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa.

Citește și:

Sursa: Ministerul Sanatatii

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.