Comunicat de presa

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Tema nasterilor premature a fost subiect de discutie si in cadrul dezbaterii asociate Galei Top Medici 2013, eveniment ce a reunit cei mai importanti actori din sistemul medical, care au analizat noua pozitionare a politicilor de sanatate din Romania. La eveniment a fost prezent si Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Tema nasterilor premature a fost subiect de discutie si in cadrul dezbaterii asociate Galei Top Medici 2013, eveniment ce a reunit cei mai importanti actori din sistemul medical, care au analizat noua pozitionare a politicilor de sanatate din Romania. La eveniment a fost prezent si Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. “Abordarea terapeutica a fiecarei gravide, la varsta sarcinii intre 28 si 34 saptamani, conform ghidurilor europene, poate duce la scaderea ratei nasterilor premature, o problema reala a societatii romanesti. Pe langa sustinerea sanatatii publice, preventia poate aduce economii semnificative bugetului spitalelor, de aproximativ 6 - 8 milioane de euro, prin reducerea cheltuielilor asociate asistentei medicale acordate nou-nascutului prematur” a declarat Conf. Dr. Nicolae Suciu, directorul Clinicii de Obstretica si Ginecologie Polizu. Rezultatele unui studiu pilot coordonat de Conf. Dr. Nicolae Suciu, arata ca asistenta medicala asociata unui bebelus prematur poate sa genereze costuri de pana la 22.932 de euro, fata de 545 de euro in cazul unui copil nascut la termen. Studiul pilot realizat in cadrul clinicii de Obstretica si Ginecologie Polizu a avut ca scop estimarea costurilor asistentei medicale acordate bebelusilor veniti pe lume prematur, in conditiile unei incidente a prematuritatii de aproximativ 7,5%, fata de 7,1% in Uniunea Europeana. Calculele au inclus investigatii de laborator si radiologice, medicatie, materiale sanitare, utilitati si personal.

Abordarea terapeutica a fiecarei gravide, la varsta sarcinii intre 28 si 34 saptamani, conform ghidurilor europene, poate duce la scaderea ratei nasterilor premature, o problema reala a societatii romanesti. Pe langa sustinerea sanatatii publice, preventia poate aduce economii semnificative bugetului spitalelor, de aproximativ 6 - 8 milioane de euro, prin reducerea cheltuielilor asociate asistentei medicale acordate nou-nascutului prematur” a declarat Conf. Dr. Nicolae Suciu, directorul Clinicii de Obstretica si Ginecologie Polizu.

Rezultatele unui studiu pilot coordonat de Conf. Dr. Nicolae Suciu, arata ca asistenta medicala asociata unui bebelus prematur poate sa genereze costuri de pana la 22.932 de euro, fata de 545 de euro in cazul unui copil nascut la termen.

Studiul pilot realizat in cadrul clinicii de Obstretica si Ginecologie Polizu a avut ca scop estimarea costurilor asistentei medicale acordate bebelusilor veniti pe lume prematur, in conditiile unei incidente a prematuritatii de aproximativ 7,5%, fata de 7,1% in Uniunea Europeana. Calculele au inclus investigatii de laborator si radiologice, medicatie, materiale sanitare, utilitati si personal.

Foto@Shutterstock.com

INFOGRAFIC: Etapele de urmarire a unei sarcini normale
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: