Setari Cookie-uri

10 Lucruri ciudate si interesante despre sarcina si nastere

Din momentul in care raman insarcinate, viitoarele mamici isi pun o multime de intrebari si au o multime de nelamuriri in ceea ce priveste perioada sarcinii si momentul mult asteptat al nasterii. Noi v-am pregatit o serie de lucruri inedite despre sarcina si nastere.

1. Gravidele stralucesc, la propriu – in timpul sarcinii, cantitatea de sange din organism creste cu aproape 50%, ceea ce face ca obrajii viitoarelor mamici sa fie mai tot timpul imbujorati, iar pielea este mai catifelata, datorita hormonilor de sarcina.

2. Perineul se poate rupe in timpul nasterii – sau poate fi doar putin afectat. Pentru a evita ruperea perineului, medicii practica epiziotomia in timpul nasterii, adica o mica incizie a perineului, care apoi este cusuta si se vindeca in cateva saptamani.

curiozitati sarcina si nastere

3. Sangerarea gingiilor si sangerarile nazale – se intalnesc la multe dintre femeile insarcinate si sunt cauzate de metabolismul hormonal.

4. Gravidele pot avea vise ciudate – imagini pline de aventuri care pana atunci nu le caracterizau viata si care pot parea extrem de reale, fiind rezultatul subconstientului care este bombardat de anxietati pe tema nasterii.

Citește și:

5. Constipatia devine o problema serioasa in timpul sarcinii si chiar si dupa aceea – asigurati-va ca mancati suficiente fibre si beti suficienta apa pentru a ajuta miscarea din intestine.[...]

Citeste continuarea articolului sursa: 10 Lucruri ciudate si interesante despre sarcina si nastere by Garbo.ro

embryo silhouette in woman hand @shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.