Setari Cookie-uri

La ce riscuri te expui daca iei pilule contraceptive

Se estimeaza ca peste 150 de milioane de femei din intreaga lume folosesc contraceptive orale. Stiai insa ca exista numeroase riscuri si contraindicatii ale utilizarii pilulei contraceptive?

Cele mai multe femei care folosesc pilula contraceptiva nu sunt informate in legatura cu riscurile pe care le implica aceastea. Pe langa persoanele care le folosesc pentru a preveni riscul unei sarcini nedorite, exista femei care le iau pentru a inlatura unele simptome deranjante (menstruatii foarte abundente, neregulate, dureroase).

Multe pilule contin un nivel ridicat de estrogeni, care „conving” corpul ca ai fi deja insarcinata si ca, deci, nu e nevoie sa ovulezi. Astfel, in cele 21 de zile in care iei hormoni, mucoasa uterina se ingroasa. Odata incepute pilulele placebo, nivelul de estrogeni scade brusc si se instaleaza menstruatia.

Exista pilule contraceptive combinate, care contin mai multe tipuri de hormoni. Insa in principiu modul de actiune este similar: ele pacalesc organismul si ii modifica secretia hormonala normala.

Citește și:

Care sunt insa riscurile folosirii pilulei?

Din punct de vedere al sanatatii, s-a constatat ca pilulele contraceptive se asociaza cu un risc crescut al cancerului cervical si de san. Ele cresc gradul de coagulabilitate a sangelui, determinand un risc crescut de atac cerebral si infarct cardiac, risc cu atat mai mare cu cat femeia care le foloseste este si fumatoare.

Alte afectiuni care pot fi declansate de folosirea de contraceptive sunt migrenele, hipertensiunea arteriala, infertilitatea,infectiile fungice, bolile vezicii biliare. Hormonii administrati pentru o lunga perioada de timp scad densitatea ososasa, crescand predispozitia la osteoporoza, iar unii medici sustin ca exista tumori benigne hepatice a caror formare poate fi decansata de aceasta metoda de contraceptie!

Dezvoltarea necontrolata a Candidei asociata folosirii contraceptivelor orale reprezinta de asemenea un risc pentru sanatatea intregului organism.

Citește și:

Citeste mai multe aici despre toate riscurile pilulelor contraceptive

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.