Setari Cookie-uri

Sunt gravida - Merg la stomatolog?

Sarcina este o perioada unica din viata oricarei femei, iar sanatatea orala este importanta si pentru viitoarea mama, dar si pentru buna desfasurare a sarcinii si pentru sanatatea viitorului bebelus.

Studiile au demonstrat ca interventiile de natura stomatologica pot fi efectuate in perfecta siguranta in perioada sarcinii si ca netratatea unei probleme acute poate avea consecinte nefaste, provocand in cazuri severe nastere prematura si greutate fetala mica la nastere.

Se considera ca perioada optima pentru tratarea unei probleme stomatologice aparute in sarcina este trimestrul 2 (saptamanile 14-20).

Tratamentului stomatologic in timpul sarcinii este sigur?

stomatologul in sarcina si radiografii dentare Radiografiile dentare pot fi efectuate in siguranta in orice perioada a sarcinii, cu conditia utilizarii unui echipament modern, a respectarii indicatiilor de lucru si a unui echipament de protectie adecvat.

Antibioticele folosite de unii medici stomatologi pentru tratarea unor infectii pot fi perfect sigura pentru bebelus.

Antiinflamatoarele sunt in general de evitat in perioada sarcinii. In cazul in care totusi esti nevoita sa apelezi la un antiinflamator, opteaza pentru paracetamol sau ibuprofen. Atentie, ibuprofenul este interzis in ultima luna de sarcina! Si paracetamolul se ia in sarcina cu precautie!

Citește și:

Anestezicele locale sunt incluse in categoriile B si C de substante. Uneori, medicul stomatolog prefera sa le administreze in asociatie cu o substanta vasoconstrictoare, insa nu exista dovezi ca dozajul care se administreaza in momentul efectuarii unei anestezii locale ar putea influenta gradul de irigare a muschiului uterin.

Materialele folosite pentru tratamentele dentare sunt utilizate in cantitate foarte mica si nu se absorb in general in organism.

Citeste mai multe aici despre vizita la stomatolog in timpul sarcinii

Foto: sarcina - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.