Zborul cu avionul este interzis in sarcina. Fals! Din punct de vedere medical, ai voie sa zbori oricand in timpul sarcinii. Exista insa unele companii aerine care nu iti vor permite accesul in avion daca esti in ultimul trimestru de sarcina.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Nu trebuie sa ai contact cu pisicile in timpul sarcinii. Fals! Este vorba despre riscul sa contactezi un microorganism care declanseaza boala numita toxoplasmoza. Daca iti hranesti pisica doar cu mancare speciala pentru pisici, iar ea nu are contact cu exteriorul, riscul este practic nul.

Nu ar trebui sa mananci somon fume sau sushi. Fals! Somonul este bogat in acizi grasi omega-3 si are un continut scazut de mercur. E bine insa sa iti limitezi consumul de ton! Citeste mai multe aici despre consumul de peste in timpul sarcinii

Baile fierbinti sunt interzise in timpul sarcinii. Adevarat! Cresterea temperaturii corporale peste 38.5 grade este periculoasa pentru bebelus. Evita jacuzii-ul sau sauna.

Cafeaua este interzisa in sarcina. Fals! Daca nu exagerezi, poti bea linistita o cescuta de cafea dimineata. Citeste mai multe aici despre consumul de cafea in sarcina si alaptare

Gravidele ar trebui sa doarma pe partea stanga. Fals! Dormi in orice pozitie ti se pare confortabila.

Nu ar trebui sa faci efort fizic in timpul sarcinii. Fals! Desigur, nu te vei apuca sa muti mobila) insa exista exercitii fizice care te pot mentine in forma si care sunt sigure pentru gravide.

Citeste aici mai multe mituri despre sarcina si afla adevarul!

Foto: burtica sarcina vesela - shuttesrtock.com

8 Mituri despre sarcina
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: