Setari Cookie-uri

Sunt gravida - Beau cafea si ceai?

Cafeaua si ceaiul fac parte din rutina zilnica a majoritatii adultilor. Este sigur insa sa iti pastrezi aceste obiceiuri in sarcina, sau e necesar sa aduci o schimbare?

Cafeaua in timpul sarcinii

Cafeaua si sarcina se pare ca nu sunt incompatibile. Este insa absolut sigur ca ea trece prin sange de la mama la viitorul bebelus. Nu s-a putut stabili vreo legatura intre consumul de cofeina si infertilitate sau pierderea sarcinii. Totusi, unii cercetatori considera ca un consum mare de cafea in perioada sarcinii ar putea determina o crestere a probabilitatii ca bebelusii sa aiba o greutate mica la nastere.

Cata cafea pot bea in timpul sarcinii? Un consum redus pana la moderat de cafea in sarcina nu ridica probleme. Cantitatea maxima de cofeina considerata sigura in sarcina este de 200mg pe zi.

Cafeaua si alaptarea sunt si ele compatibile, atata timp cat consumul de cafea este unul redus spre moderat. Nu trebuie insa sa cazi in capcana de a consuma multa cafea in ideea ca astfel compensezi lipsa de somn si ascunzi oboseala.

Citește și:

Ceaiurile in sarcina si alaptare

Ceaiul verde si cel negru au un continut de cofeina apropiat de cel al cafelei, iar teina continuta are si ea rol excitant al sistemului nervos. De aceea medicii au aceleasi recomandari in privinta lor ca si in cazul cafelei deci se consuma cu moderatie.

Ceaiurile din plante sunt si ele mult discutate. In principiu, ceaiurile din plante pot fi denumite ceaiuri medicinale, caci infuziile obtinute au diverse efecte asupra organelor din corp. Pe de alta parte, efectele lor asupra fatului sau sugarului nu sunt bine verificate si cuantificate.

Citeste mai multe aici despre consumul de cafea si ceai in sarcina si alaptare

Foto: ce au voie sa bea gravidele - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.