Setari Cookie-uri

Solutii pentru oboseala in sarcina

Stim, inca de cand ai vazut pentru prima oara cele doua liniute, ti-ai dat seama de ce pari sa fii mereu obosita.

Avand in vedere ca vei fi insarcinata timp de aproximativ 40 de saptamani, si ca abia au trecut 4-5 dintre ele atunci cand ai aflat ca esti gravida, este cazul sa iei masuri ca sa diminuezi starea de oboseala continua care te chinuie.

Care sunt factorii care declanseaza oboseala caracteristica in timpul sarcinii?

Se pare ca principala vinovata pentru aceasta stare de oboseala este fluctuatia pe care o inregistreaza hormonii in primul trimestru de sarcina. In special cresterea nivelului de progesteron pare sa fie cea mai importanta cauza.

oboseala in sarcina sfaturi

Starile de rau pe care multe dintre femei le experimenteaza in prima parte a sarcinii te pot secatui de energie, de asemenea, mai ales daca nu iti permit sa ai o alimentatie corespunzatoare.
Deficitul de fier si anemia pot reprezenta cauze medicale ale oboselii pe care o resimti in aceasta parte a sarcinii. Alte mici disconforturi cum sunt crampele musculare, durerile de spate sau arsurile gastrice te pot impiedica sa te odihnesti.

Citește și:

5 trucuri pentru a invinge oboseala in sarcina

Exista cateva metode pe care le poti aplica pentru a imbunatati lucrurile. Aplicandu-le, vei recapata mare parte din energia si vivacitatea care te caracterizau:
• Ajusteaza-ti programul.
• Asculta-ti corpul.
• Hidrateaza-te.
• Fa miscare.
• Mananca sanatos.


Medicul iti va recomanda sa iti faci analize periodic. In functie de rezultatele acestora iti poate recomanda sa iei un supliment de vitamine si minerale, sau te poate sfatui asupra modului in care sa iti ajustezi alimentatia ca sa combati o eventuala anemie.

Citeste mai multe despre sarcina in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: sarcina fericita - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.