Cezariana la cald si cea la rece: Tot ce trebuie sa stii

Cezariana la cald si cea la rece: Tot ce trebuie sa stii
Kudika
20 Februarie 2015

Se stie, nasterea naturala este cea mai potrivita atat pentru mama cat si pentru viitorul bebelus. In unele situatii insa se impune efectuarea unei cezariene pentru a aduce pe lume bebelusul.

Atunci cand nasterea pe cale naturala este imposibila, sau presupune asumarea unor riscuri prea mari privind sanatatea mamei si a bebelusului, medicul va recomanda nasterea prin cezariana.

Cezariana poate fi programata pentru o data anume, stabilita de catre medic in functie de evolutia sarcinii, de aspectul colului, de data probabila a nasterii.

cezariana la rece si la cald

Cel mai probabil, gravida nu va da nici un semn de travaliu in data respectiva, si in acest caz lumea medicala vorbeste despre o cezariana efectuata la rece.

In alte situatii, medicul va astepta ca viitoarea mamica sa intre in travaliu, inainte de efectua cezariana. In acest caz, bebelusul se va naste totusi la data la care este complet pregatit sa o faca, iar interventia chirurgicala va fi denumita cezariana la cald.

Iata cele mai importante diferente intre cezariana la cald si cea la rece:

  • Cezariana la cald se efectueaza atunci cand deja s-a declansat travaliul
  • Cezariana la cald aduce o garantie ca bebelusul este pregatit sa ia contact cu lumea exterioara
  • Cezariana la cald este mai dificil de realizat pentru medic.
  • Cezariana la cald are avantajul ca organismul tau era deja pregatit pentru nastere.
  • In cazul cezarienei la rece, lactatia se poate instala abia dupa 3-4 zile de la nastere.
  • Cezariana la cald este de multe ori o cezariana de urgenta.
  • De multe ori cezariana la cald se efectueaza cu anestezie generala.

Citeste mai multe despre cezariana in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: gravida - shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri