Setari Cookie-uri

Sarcina si produsele de curatenie

Teoria spune ca ar trebui sa folosim manusi atunci cand umblam cu diverse substante chimice, chiar daca este vorba doar despre aparent inofensivul detergent de vase. Insa cate dintre noi chiar o fac? Si este aceasta o masura suficienta de a ne proteja?

Exista produse de curatenie care ar trebui evitate in sarcina?

Raspunsul specialistilor este DA. Citeste eticheta produsului inainte de a-l cumpara si evita produsele pe eticheta carora exista mentiunea ca sunt toxice din cauza vaporilor pe care ii produc.

De exemplu, solutiile pentru curatat aragazul si cele folosite pentru geamuri contin adeseori eteri de glicol, care cresc riscul de avort. Produsele pentru eliminarea mucegaiului contin fenoli, care cresc riscul aparitiei anomaliilor fetale.

Chiar daca produsele de curatenie nu contin neaparat substante nocive, ele au un miros puternic din cauza amoniacului sau a clorului din compozitie, care iti pot creea o stare accentuata de disconfort.

Produsele de curatenie si sarcina - Cum poti reduce riscurile?

De fiecare data cand faci curat, foloseste manusi. Ele reduc riscul ca toate chimicalele folosite sa se absoarba in piele si de asemenea iti protejeaza pielea delicata a mainilor.

Citește și:

Deschide mereu larg geamul de cate ori folosesti substante chimice. Alege prouse ecologice, inofensive, pentru produsele de curatenie clasice. Bicarbonatul de sodiu face minuni in cazi si chiuvete, iar un amestec in parti egale de apa si otet iti va lasa deopotriva geamurile si blatul de bucatarie impecabile.

Nu amesteca NICIODATA produse de curatat care contin clor, cu produse care contin amoniac. Vaporii care se elibereaza sunt extrem de periculosi pentru oricine!

Evita produsele de curatare cu aerosoli. Alege-le pe cele cu puverizator.

Apeleaza la ajutorul sotului sau la ajutor calificat. Nu este nevoie sa angajezi pe cineva care sa vina zilnic sa aspire, sa stearga praful sau sa spele vasele, dar e o idee buna ca o data pe saptamana sa vina cineva care sa poara curata temeinic baile si bucataria, fara sa fii obligata sa te expui la toate chimicalele din aceste produse.

Citește și:

Citeste mai multe despre sarcina in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: gravida - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.