Setari Cookie-uri

Mituri despre ruperea apei

Mi s-a rupt apa! Iata o replica celebra din multe filme de Hollywood. Desigur ca si in legatura cu acest eveniment exista o multime de mituri care circula nestingherite. Iata cateva dintre ele.

Ruperea apei este privita ca un semn al nasterii iminente. Ea este considerata spectaculoasa, si multe femei spun ca au avut emotii in ultima perioada a sarcinii ca ar putea pati asta in public.

Mituri despre ruperea apei

Ruperea apei e spectaculoasa si nu poate trece neobservata. In realitate, momentul ruperii membranelor poate fi destul de discret. Apoi, trebuie sa stii ca de cele mai multe ori capul bebelusului actioneaza ca un veritabil dop. Este destul de improbabil sa te trezesti cu picioarele intr-o baltoaca in timp ce iti faci cumparaturile pentru cina.

Daca ti s-a rupt apa, trebuie sa te grabesti spre spital, caci risti sa nasti in masina. Fals. Singura situatie in care trebuie intr-adevar sa te grabesti spre spital este daca Domane fereste membranele se rup prematur.

Ruperea apei marcheaza inceputul travaliului. Realitatea este ca de cele mai multe ori, ruperea apei se petrece in timpul travaliului, nu inainte de debutul lui. De fapt, in doar 10% din cazuri ruperea apei se produce inainte de debutul travaliului, si acestea sunt situatii care impun supraveghere medicala.

Citește și:

Este obligatoriu ca membranele sa fie rupte inainte de expulzie. Si aceasta afirmatie este falsa. Este perfect normal daca bebelusul vine pe lume cu membranele din jurul sau intacte, plutind in lichidul amniotic. In multe culturi, se spune ca bebelusii nascuti astfel vor avea mult noroc in viata.

Cu siguranta ti se va rupe apa in public! ei bine, imaginea femeii care face deodata o balta in jurul ei in timp ce ia masa in restaurant este mai adesea scenariu de film decat realitate. Nu se stie de ce, statisticile arata ca de cele mai multe ori membranele se rup atunci cand femeia, aflata probabil deja in travaliu, se odihneste.

Citeste mai multe despre nastere in CLUBUL BEBELUSILOR

foto: gravida in rosu - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.