Setari Cookie-uri

INFOGRAFIC: Etapele de urmarire a unei sarcini normale

Dr. Adela Serban, medic specialist obstetrica – ginecologie cu supraspecializare in medicina materno - fetala si fertilizare in vitro, recomanda de la 8 pana la 14 vizite la medic pe perioada sarcinii, pentru o evolutie lipsita de surprize.

Consultatiile prenatale se realizeaza in mod obisnuit: lunar, pana in saptamana 28, bilunar, intre saptamanile 29-36, si, ulterior, saptamanal, pana la momentul nasterii. Avand in vedere ca durata normala a sarcinii este cuprinsa intre 37-42 saptamani, cu o medie de 40 de saptamani, o femeie insarcinata poate ajunge sa faca pana la 14 controale in aceasta perioada.

“Desi sarcina si nasterea sunt stari fiziologice, ele reprezinta totusi ‹o aventura a naturii›. Ca orice aventura, si sarcina este un drum plin de necunoscut, in care la orice pas se poate ivi ceva neprevazut; de aceea, chiar daca sarcina este - si trebuie tratata ca atare – o etapa fiziologica din viata femeii, este bine sa se desfasoare sub atenta observatie a medicului, tocmai pentru a putea preveni, depista si interveni asupra unor factori sau conditii patologice ce pot perturba acest proces fiziologic” declara dr. Adela Serban pentru a motiva rolul procesului de monitorizare a sarcinii prin consultatii prenatale la anumite interval de timp.

Totodata, dr. Adela Serban recomanda ca femeile care isi planifica o sarcina sa faca o consultatie inainte de momentul conceptiei, pentru a afla despre riscurile sarcinii si metodele de reducere a acestora. Acesta este si momentul in care medicul poate indica administrarea vitaminelor ce contin acid folic.

In infograficul atasat gasiti etapele de urmarire a sarcinii, precum si analizele uzuale si speciale pentru fiecare dintre aceste vizite.

Informatii oferite de Fetal Care

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.