Consultatiile prenatale se realizeaza in mod obisnuit: lunar, pana in saptamana 28, bilunar, intre saptamanile 29-36, si, ulterior, saptamanal, pana la momentul nasterii. Avand in vedere ca durata normala a sarcinii este cuprinsa intre 37-42 saptamani, cu o medie de 40 de saptamani, o femeie insarcinata poate ajunge sa faca pana la 14 controale in aceasta perioada.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

“Desi sarcina si nasterea sunt stari fiziologice, ele reprezinta totusi ‹o aventura a naturii›. Ca orice aventura, si sarcina este un drum plin de necunoscut, in care la orice pas se poate ivi ceva neprevazut; de aceea, chiar daca sarcina este - si trebuie tratata ca atare – o etapa fiziologica din viata femeii, este bine sa se desfasoare sub atenta observatie a medicului, tocmai pentru a putea preveni, depista si interveni asupra unor factori sau conditii patologice ce pot perturba acest proces fiziologic” declara dr. Adela Serban pentru a motiva rolul procesului de monitorizare a sarcinii prin consultatii prenatale la anumite interval de timp.

Totodata, dr. Adela Serban recomanda ca femeile care isi planifica o sarcina sa faca o consultatie inainte de momentul conceptiei, pentru a afla despre riscurile sarcinii si metodele de reducere a acestora. Acesta este si momentul in care medicul poate indica administrarea vitaminelor ce contin acid folic.

In infograficul atasat gasiti etapele de urmarire a sarcinii, precum si analizele uzuale si speciale pentru fiecare dintre aceste vizite.

Informatii oferite de Fetal Care

Lista aditivilor alimentari pe care sa-i eviti in sarcina
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: