Setari Cookie-uri

Simptome care nu trebuie ignorate in SARCINA

In timpul sarcinii corpul femeii sufera modificari atat de diverse, iar copilul creste atat de repede, incat este greu sa iti dai seama care simptome sunt normale si care nu.

Pentru ca exista o serie de riscuri, incercam sa vi le prezentam, insa nu in ideea de a provoca un anumit grad de stres, ci mai degraba pentru a va ajuta sa preveniti o complicatie.

Iata cand femeia insarcinata ar trebui sa apeleze la medicul care o are in evidenta, in afara sedintelor de monitorizare a sarcinii.

Simptome care nu trebuie ignorate in sarcina

Febra

Daca temperatura corpului urca spre 38 grade Celsius sau a ajuns deja la o valoare mai mare, fara a prezenta semne de raceala, este indicat sa apelati imediat medicul. Febra indica prezenta unei infectii in organism de cele mai multe ori si trebuie sa aflati unde este localizata aceasta infectie si daca poate afecta sau nu sarcina.

Simptome ingrijoratoare in sarcina - durerile ascutite in burta

Durerile de burta sunt normale in sarcina, atunci cand sunt legate de tulburarile sistemului digestiv. Insa durerile ascutite in burta, mai ales in trimestrul III, pot fi semne de eclampsie. De asemenea durerile laterale la nivelul abdomenului pot anunta avortul spontan. De aceea pentru orice durere "ciudata" in abdomen femeia insarcinata trebuie sa se prezinte la medic.

Citește și:

Simptome ingrijoratoare in sarcina – tulburari de vedere

Daca apar tulburari de vedere precum vederea in ceata, aparitia luminitelor sau "scamelor" in campul vizual, simptome care dureaza zeci de minute, atunci femeia ar trebui sa consulte medicul.

Simptome igrijoratoare in rascina – umflarea rapida a mainilor si picioarelor

Picioarele umflate in sarcia reprezinta un simptom normal. Insa daca observati ca mainile si picioarele se umfla rapid, altfel decat vi s-a intamplat pana acum, este cazul sa va prezentati la medic.

Simptome igrijoratoare in sarcina – sangerarile vaginale

Nu intotdeauna sangerarile vaginale traduc o complicatie, putand sa apara de la statul prelungit in picioare, de la contactul sexual, de la exercitii fizice etc. Insa tot sangerarea vaginala poate anunta un avort spontan, de aceea este indicat ca femeia insarcinata sa sune imediat medicul, indiferent daca considera sau nu ca stie motivul sagerarii.

Citește și:

Simptome ingrijoratoare in sarcina –lipsa miscarilor bebelusului

De cele mai multe ori viitoarele mamici primesc recomandarea de a monitoriza miscarile bebelusului. Atunci cand miscarile acestuia sunt mult diminuate decat de obicei, acest simptom reprezinta un semn de intrebare. In astfel de situatii trebuie anuntat medicul.

Daca observati orice simptom ciudat sau simptom pe care nu l-ati mai avut in sarcina, anuntati medicul.

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.