Setari Cookie-uri

Experientele mamei din perioada sarcinii slefuiesc personalitatea bebelusului

Genele nu sunt destin! Influentele de mediu, inclusiv nutritia, stresul si emotiile, pot modifica aceste gene, fara a le schimba tiparul. Iar aceste modificari, epigeneticists pot fi transmise generatiilor viitoare.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Stiinta a aratat ca in timpul celei de-a sasea luni de sarcina, bebelusii nenascuti, pot vedea, auzi, simti si chiar invata. Sanatatea lor fizica si emotionala este slefuita inainte sa se nasca. In cartea ”Biology of Belief”, cercetatorul Bruce Lipton explica modul in care gandurile "percepute de mamele lor inainte de nastere" ajuta copilul nenascut "sa isi optimizeze dezvoltarea genetica si fiziologica."

Copyright interior si prima pagina: Amelia Fox / Shutterstock

Semnalele din mediul nostru sunt factori determinanti pentru ca ceea ce fac genele noastre. Lipton scrie: "Genele nu sunt destin! Influentele de mediu, inclusiv nutritia, stresul si emotiile, pot modifica aceste gene, fara a le schimba tiparul. Iar aceste modificari, epigeneticists pot fi transmise generatiilor viitoare."

Citește și:

Mai multe studii arata ca exista un anumit nivel de constiinta in embrion imediat dupa conceptie. Pe masura ce fatul continua sa se dezvolte, subconstientul sau percepe si stocheaza informatii. Este important de remarcat faptul ca relatia dintre tata si mama are, de asemenea, un sens semnificativ.

Din luna a sasea de sarcina, fatul poate sa auda si sa se deplaseze ca raspuns la vocea mamei. Iti poti imagina diferenta dintre glasul unei femei fericite si al uneia aflata intr-o stare de furie. Din acest motiv, nu este surprinzator ca sonogramele luate in timp ce parintii tipa unul la celalalt arata fatul cuprins de agitatie. Efectele negative ale unei astfel de situatii prelungite pe toata durata sarcinii sunt majore. Conform studiilor, la copiii nascuti din parinti cu relatii tensionate riscul problemelor psihologice si fizice este cu 200% mai mare decat in mod normal.

Citește și:

Este important ca fatul sa se dezvolte intr-un climat de dragoste si acceptare pentru a avea o viata frumoasa. Psihologii au confirmat recent faptul ca viata prenatala, precum si experienta nasterii, sunt factori determinanti ai personalitatii si aptitudinilor. Astfel, increderea in sine, depresie si tendintele de dependenta sunt strans legate de experientele avute in perioada petrecuta in uter. (Thomas Verny, The Secret Life of the Unborn Child)

Indiferent de situatie, orice parinte poate da copilului un start puternic si sanatos. Acesta incepe cu cu alegerile pe care le face in timpul sarcinii.

"Sarcina nu este doar ceva ce ti se intampla. Este un miracol in desfasurare pe care il co-creezi. Timp de noua luni, esti mediul copilului, iar copilul tau este afectat de fiecare dintre experientele tale”, avertizeaza Deepak Chopra.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.