Setari Cookie-uri

Ti-e greata des? O sa ai fetita!

Exista nenumarate povesti referitoare la prezicerea sexului copilului, de obicei fiind vorba mai mult de SF-uri decat de realitate; unele se bazeaza pe adevaruri, altele sunt ôscorniteö pe baza unor indicii (cum se poarta gravida, bataile inimii bebelusului, alimentatia mamei).

Exista nenumarate povesti referitoare la prezicerea sexului copilului, de obicei fiind vorba mai mult de SF-uri decat de realitate; unele se bazeaza pe adevaruri, altele sunt “scornite” pe baza unor indicii (cum se poarta gravida, bataile inimii bebelusului, alimentatia mamei).

Se spune ca daca ai greata dimineata in timpul sarcinii, atunci cel mai probabil vei aduce pe lume o fetita.

S-ar parea ca legatura dintre sexul viitorului bebelus si greata matinala chiar exista, aceasta fiind dovedita prin studii efectuate in mai multe tari, studii ce au aratat in final acelasi lucru: gravidele aflate in primul trimestru de sarcina ce se confruntau cu greata matinala destul de avansata (hiperemeza gravidica), ce aveau nevoie de spitalizare, aduceau pe lume fetite.

Ultimul studiu de acest gen, efectuat la o universitate din Washington a comparat un lot de 2110 gravide ce aveau frecvente greturi matinale in primul trimestru de sarcina si necesitau spitalizare pentru acest lucru, cu un lot de aproximativ 9000 de gravide care nu se confruntau cu aceasta neplacere.

Citește și:

Rezultatele studiului au fost impresionante: femeile din primul lot au avut sanse foarte mari sa aduca pe lume o fetita. Cu cat greata este mai suparatoare aceste sanse cresc, astfel ca femeile care stateau internate cateva zile pentru hiperemeza gravidica aveau sanse cu 80% mai mari de a aduce pe lume un bebelus de sex feminin in comparatie cu gravidele din cel de-al doilea lot.

Nu se stie exact care este cauza acestei legaturi, dar unii medici banuiesc ca de vina ar fi hormonii produsi de fetii de sex feminin in perioada sarcinii, hormoni ce ar declansa greata matinala.

Sursa: Kidz.ro

Citeste articole asemanatoare pe Kidz:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.