Setari Cookie-uri

Cum sa-ti calculezi perioada ovulatiei

Calculul perioadei fertile este foarte util pentru orice femeie activa sexual, atat pentru cea care isi doreste sa ramana insarcinata cat si pentru cea care incerca sa evite o eventuala sarcina nedorita.

Calculul perioadei fertile este foarte util pentru orice femeie activa sexual, atat pentru cea care isi doreste sa ramana insarcinata cat si pentru cea care incerca sa evite o eventuala sarcina nedorita.


Ce trebuie sa stii despre ovulatie

O femeie poate ramane insarcinata doar daca un spermatozoid fecundeaza ovulul sau. Insa ovulul nu exista in mod permanent la nivelul organelor genitale feminine.

Afla perioada fertila - metode pentru calculul ovulatiei

Ovulul este eliberat de cate un ovar pe luna, alternativ, apoi este eliberat prin intermediul trompei uterine de partea respectiva a ovarului care a ovulat catre uter. Ovulul poate fi fecundat atunci cand strabate trompa uterina respectiva.

Ovulul nu traieste mai mult de trei zile in organele genitale feminine, astfel ca poate fi fecundat doar in acele zile. Pentru a intui zilele in care ovulul este fecundat o femeie ar trebui sa isi cunoasca perioada de ovulatie.

Citește și:

Calculul ovulatiei – cum poti sti cand este perioada fertila

Metoda temperaturii bazale pentru calculul ovulatiei

Cand ovulatia se apropie, temperatura bazala a femeii incepe sa scada. Astfel ca prin metoda masurarii temperaturii bazale nu poti sti exact cand incepe ovulatia, dar poti sti cu siguranta cand perioada ovulatiei se termina. Cum spuneam, temperatura bazala scade usor la ovulatie.

Pentru a masaura temperatura bazala aveti nevoie de un termometru electronic care afiseaza date mai precise despre temperatura masurata. Temperatura bazala se masoara imediat la trezire, inainte de a va da jos din pat, astfel ca este indicat sa tineti aproape termometrul si eventual un carnetel in care sa notati valorile obtinute. Atunci cand cresterile sunt cu 0,3 grade peste cea mai mica valoare inregistrata si se mentin minim trei zile poti fi sgura ca perioada ovulatiei s-a incheiat.

Citește și:

Metoda calendarului pentru a calcula perioada fertila

Metoda calendarului este utila in special femeilor care prezinta un ciclu menstrual regulat. Metoda calendarului se refera la calculul zilelor fertile in functie de propriul ciclul menstrual. Astfel perioada de ovulatie se calculeaza in urmatorul mod: se noteaza pe mai multe luni ciclul menstrual intr-un calendar (pe minim jumatate de an).

Citeste articolul integral "Cum sa-ti calculezi perioada ovulatiei" pe Kidz.ro

Kidz.ro iti recomanda si alte articole despre calculul ovulatiei:

Descopera si tu ciclul fertilitatii tale

Afla perioada fertila cu Testul de Ovulatie

Afla-ti perioada fertila!

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.