Setari Cookie-uri

Toti pacientii de la 'Matei Balas' au fost externati, dupa ce testele au aratat ca nu mai au gripa porcina

Niciun caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1 nu a fost confirmat de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino pnă la acestă oră.

Niciun caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1 nu a fost confirmat de catre Institutul Ntţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino” pana la acesta ora.

In ultimele 24 de ore au fost confirmate 108 cazuri noi de infectare cu virusul gripei AH1N1. Marea Britanie a raportat majoritatea cazurilor inregistrate: 71. Italia si Olanda au raportat cate 10 cazuri noi, Elvetia 6, Germania 5, Danemarca si Suedia cate 2 cazuri noi fiecare. Olanda a raportat primele cazuri de transmitere la nivel de tara: e vorba de doua persoane care au intrat in contact cu doua cazuri confirmate - persoane care au calătorit in Statele Unite.

In lume, sunt inregistrate un total de 24871 de cazuri, din care 284 in ultimele 24 de ore. Doua insule din Caraibe au raportat primele cazuri: Martinique si Dominica.

Citește și:

Ministerul Sanatăatii reaminteste populatiei, in special celor care calatoresc, să respecte recomandarile medicilor privind regulile igienico-sanitare pentru a evita, în aceasta perioada, imbolnavirile cu noul virus gripal AH1N1:

Evitaţi contactele strânse cu persoanele bolnave.

Cand tusiti sau stranutati, acoperiti-va gura si nasul cu o batists. Astfel, reduceţi riscul ca cei din jurul dumneavoastra sa se imbolnaveasc. Dupa utilizare, aruncati batista la gunoi.

Spalarea mainilor contribuie la protectia impotriva microbilor.

Spalati-va mainile, des, cu apa si sapun, in special dupa ce tusiţi sau stranutati. Produsele de curatare a mainilor pe baza de alcool pot fi, de asemenea, eficiente. Evitati sa va atingeţi ochii, nasul sau gura, pentru ca microbii se raspandesc frecvent atunci cand o persoana atinge un obiect contaminat, atingandu-si apoi ochii, nasul sau gura.

Citește și:

Curataţi suprafetele dure, cum ar fi manerele usilor, utilizand frecvent un produs normal de curatare.

Daca sunteţi bolnav, pastraţi distanţa fata de celelalte persoane pentru a evita sa le contagiaţi.

Evitaţi aglomeraţiile si mulţimile.

Evitaţi să mergeţi la serviciu sau la şcoală şi, în general, să ieşiţi din casă pentru diferite motive. Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane.

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.