Setari Cookie-uri

Doza mortala de anestezic Propofol l-a omorat pe Michael Jackson

O doza mortala din puternicul anestezic Propofol a fost gasita in corpul lui Michael Jackson in urma autopsiei efectuate de institutul medico-legal din Los Angeles.

O doza mortala din puternicul anestezic Propofol a fost gasita in corpul lui Michael Jackson in urma autopsiei efectuate de institutul medico-legal din Los Angeles.

Mandatul de perchezitie care a permis la sfarsitul lunii iulie autoritatilor americane sa cerceteze cabinetul medical al ultimului doctor al lui Michael Jackson, Conrad Murray, la Houston, mentioneaza si faptul ca autoritatile americane trateaza moartea megastarului drept omucidere, afirma luni Los Angeles Times, citat de AFP.

Potrivit acestui document, Murray a declarat politiei din Los Angeles (LAPD) ca a tratat insomnia lui Michael Jackson cu Propofol in timpul celor sase saptamani care i-au precedat moartea, dandu-i megastarului in fiecare seara cate 50 de miligrame din puternicul anestezic, pe care i-l administra intravenos. Medicul ar fi incercat apoi sa-l detoxifice pe artist dandu-i alte sedative, lorazepam si midazolam.

Citește și:

Cu doua zile inainte de moartea lui Michael Jackson, Murray i-ar fi administrat aceste doua medicamente fara a mai recurge la Propofol.

In noaptea dinaintea mortii regelui muzicii pop, la 25 iunie, medicul i-ar fi dat cantaretului un valium la ora 1.30 dimineata, apoi i-a administrat intravenos lorazepam la ora 2.00. O ora mai tarziu, Michael Jackson tot nu reusea sa doarma, asa ca medicul i-ar mai fi administrat si midazolam. La ora 10.40, la cererea insistenta a lui Michael Jackson, Murray i-ar fi administrat in cele din urma 25 de miligrame de Propofol, conform NewsIn.

Politia nu are dovezi ca doctorul ar fi achizitionat Propofol pe cale legala, in conditiile in care mai multe sticlute cu acest medicament au fost gasite la domiciliul vedetei, dupa decesul lui Michael Jackson.

Propofolul este un anestezic extrem de puternic, folosit in mod normal numai in mediul spitalicesc.

Citește și:

Conrad Murray este in prima linie a persoanelor vizate de ancheta asupra mortii regelui muzicii pop.

Mai multe surse afirmasera ca in ziua mortii lui Jackson, Murray i-ar fi administrat Propofol si l-ar fi lasat singur in timpul cat a avut perfuzia, ulterior gasindu-l pe cantaret fara viata in camera lui.

Sursa: 9am.ro

Citeste si alte articole pe 9am. Noi iti recomandam:

Drogurile legale castiga teren

Si tu poti salva o viata!

Cu ce pot pleca fanii Madonnei acasa de la concert?

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.