Afla cat de frecvent este sindromul ADHD

Afla cat de frecvent este sindromul ADHD

In ianuarie si februarie 2009 s-a realizat un studiu la care au participat 82 de parinti si 75 de medici ce a demonstrat ca in Romania 5% dintre copii sufera de ADHD. Afectiunea este mai frecventa la baieti decit la fete, incidenta fiind de 4 la 1. In ritmul rapid al unei societati complexe din punct de vedere tehnologic, nu este o surpriza faptul ca la copiii cu ADHD abilitatea de a face fata solicitarilor vietii este din ce in ce mai afectata, acestia fiind adesea insuficient pregatiti sa intre in etapa varstei adulte. Si totusi, unii dintre copiii cu ADHD reusesc sa aiba succes. Cum reusesc acestia?

In ianuarie si februarie 2009 s-a realizat un studiu la care au participat 82 de parinti si 75 de medici ce a demonstrat ca in Romania 5% dintre copii sufera de ADHD. Afectiunea este mai frecventa la baieti decit la fete, incidenta fiind de 4 la 1. In ritmul rapid al unei societati complexe din punct de vedere tehnologic, nu este o surpriza faptul ca la copiii cu ADHD abilitatea de a face fata solicitarilor vietii este din ce in ce mai afectata, acestia fiind adesea insuficient pregatiti sa intre in etapa varstei adulte. Si totusi, unii dintre copiii cu ADHD reusesc sa aiba succes. Cum reusesc acestia? Retail jobs

Raspunsurile le vom afla in cadrul celei de-a 9-a editii a Conferintei Internationale pentru Persoane cu Tulburari din Spectrul Autist, organizate de Fundatia “Copii in Dificultate” (www.cid.org.ro) si Doamna Tesca Osman Barnett - sotia ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti. Tema de anul acesta a conferintei este "Cai spre succes: Echilibrarea sanselor in tratamentul tulburarii hiperkinetice cu deficit de atentie (THDA sau ADHD)". Evenimentul va avea loc pe 17 si 18 septembrie in Sala de conferinte a Primariei sectorului 2 din Bucuresti - cu incepere de la ora 9.00 – si va reuni specialisti din S.U.A. precum si echipa Prof. Dr. Iuliana Dobrescu, seful Clinicii de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului a U.M.F Carol Davila.

Concentrandu-se pe caile de dezvoltare pentru succes ale copiilor cu ADHD, aceasta conferinta va examina pe plan biopsihosocial tratamentul ADHD la copii si adolescenti. Specialistii invitati vor explica unele concepte medicale, de sanatate mentala si educationale, precum si importanta schimbarii centrului de greutate in intelegerea simptomelor si tratamentului ADHD. Va fi trecuta in revista cea mai recenta literatura stiintifica. Se va discuta despre cai de dezvoltare multiple, inclusiv despre tratamentele pentru familie, comunitate si scoala, si toate acestea vor fi prezentate intr-un model integrat conceput pentru echilibrarea sanselor de a obtine rezultate pozitive pe termen lung in tratamentul copiilor cu ADHD.

Cel mai important invitat international al conferintei este Sam Goldstein (www.samgoldstein.com), Doctor in Medicina Profesor Afiliat in Stiinte Psihologice la George Mason University, Profesor Asistent Psihiatrie Clinica la University of Utah. ADHD-ul este domeniul sau predilect de cercetare, tratand cu succes copiii hiperactivi si cu deficit de atentie la clinica sa din Salt Lake City, Utah, USA. Taxa de participare la conferinta este de 100 de ron pentru studenti si parintii copiilor cu autism si 200 de ron pentru specialisti.

Va recomandam sa mai cititi:

7 lucruri pe care nu le stiai despre creier

Grupa sanguina - dezvaluie misterele sanatatii fizice si psihice

10+1 mituri despre contraceptie

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri