Setari Cookie-uri

Situatia imbolnavirilor cu virusul gripal A/H1N1

In saptamana 07 – 13.09.2009 au fost inregistrate 10 noi cazuri confirmate de gripa cu tulpina noua AH1N1, totalul la nivel national ajungand la 326.

In saptamana 07 – 13.09.2009 au fost inregistrate 10 noi cazuri confirmate de gripa cu tulpina noua AH1N1, totalul la nivel national ajungand la 326.

Dintre cele 10 cazuri noi:
- 4 au fost inregistrate in Bucuresti: 2 cazuri sosite din Spania, 1 caz Olanda si 1 caz Malaezia
- 4 cazuri au fost inregistrate in judetul Iasi: 3 contacti ai unui caz confirmat in saptamana precedenta si 1 caz nou sosit din Italia
- 1 caz sosit din Iatalia a fost inregistrat in judetul Arges
- 1 caz sosit din Spania, in judetul Ialomita.

Toate cazurile au prezentat forme clinice usoare si au primit terapie antivirala.

Ministerul Sanatatii ia noi masuri in cazul gripei AH1N1

In data de 9 septembrie 2009, Comitetul de coordonare si actiune al MS in cazul gripei AH1N1 s-a intrunit pentru a stabili noi masuri pentru prevenirea infectarii cu noul virus gripal. Comitetul a decis stabilirea unor proceduri suplimentare de monitorizare, preventie si reactie in cazul imbolnavirilor cu AH1N1 in sistemul de invatamant. Procedurile au fost finalizate pe 10 septembrie, si vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Sanatatii.

Citește și:

De asemenea, in cadrul intalnirii, Comitetul a stabilit categoriile de populatie cu risc ridicat de imbolnavire si raspandire si prioritizarea lor in campania de vaccinare care va avea loc imediat dupa finalizarea producerii vaccinului pandemic de catre Institutul Cantacuzino. Astfel, primele categorii prioritare la vaccinare sunt cadrele medicale, personalul din cadrul serviciilor esentiale, copiii din sistemul de invatamant si gravidele.

Institutul Cantacuzino a raportat Comitetului stadiul producerii vaccinului pandemic. Potrivit acestuia, Romania va demara campania de vaccinare impotriva virusului AH1N1 la inceputul lunii decembrie. Institutul va putea produce pana la sfarsitul anului un lot de circa 5 milioane de doze, urmand de anul viitor productia se se desfasoare cu o cadenta de aproximativ 1 mil. de doze pe luna.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.