Setari Cookie-uri

Moment istoric in lupta impotriva SIDA: S-a descoperit un vaccin anti-HIV

O echipa formata din cercetatori americani si tailandezi a descoperit un vaccin care reduce riscul de infectare cu HIV/SIDA.

O echipa formata din cercetatori americani si tailandezi a descoperit un vaccin care reduce riscul de infectare cu HIV/SIDA.

vaccin Cercetatorii au anuntat ca vaccinul, rezultat dupa sase ani de experimente efectuate in Bangkok de armata americana si Ministerul Sanatatii din Tailanda, a redus riscul de infectare cu HIV cu aproape o treime. La acest experiment au participat 16.000 de voluntari din Tailanda, cu risc mare de infectare, relateaza cotidianul britanic The Telegraph.

Este prima data cand o cercetare a avut ca rezultat un vaccin ce poate opri virusul, care face 7.500 de victime la nivel mondial in fiecare zi.

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutul National de Alergii si Boli Infectioase din Statele Unite, a avertizat ca acest pas nu este "capatul drumului", dar s-a declarat surprins si foarte multumit de rezultat. "Aceasta descoperire imi da o stare de optimism precaut cu privire la posibilitatea de a imbunatati rezultatul, precum si la dezvoltarea unui vaccin mai eficient impotriva SIDA", a precizat el.

Citește și:

Chiar si un vaccin partial eficient ar putea avea un impact major. In 2007, doua milioane de persoane au murit de SIDA, conform Organizatiei Natiunilor Unite.

Oamenii de stiinta au subliniat insa ca nu este clar daca vaccinul va fi eficient impotriva tulpinilor din Statele Unite, Africa sau din orice alta parte a lumii.

In studiu a fost testata o combinatie de doua vaccinuri, ALVAC, produs de Sanofi Pasteur, divizia franceza Sanofi-Aventis, si AIDSVAX, initial dezvoltat de VaxGen Inc si detinut in prezent de Global Solutions for Infectious Diseases, o organizatie non-profit, fondata de unii dintre fostii angajati VaxGen.

Autor: Corina Cristea

Sursa: 9am.ro

Citeste si alte articole pe 9am. Noi iti recomandam:

Constanta: 22 de elevi au ajuns la spital dupa ce au mancat lapte si corn

Persoanele cu hipertensiune si colesterol ridicat, evaluate constant

Citește și:

Comisia Prezidentiala le interzice profesorilor sa dea meditatii

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.