Gripa sezoniera poate provoca peste 500.000 de cazuri mortale

Preventia gripei sezoniere costa cu pana la de 5 ori mai putin decat tratarea bolii propriu-zise

Preventia gripei sezoniere costa cu pana la de 5 ori mai putin decat tratarea bolii propriu-zise.

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra riscurilor gripei sezoniere care ameninta intreaga lume si implicit Romania. Se estimeaza ca, anual, cazurile mortale provocate de gripa sezoniera ar putea atinge numarul de 500.000, la nivel mondial. In acest context, Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Grupului sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY), isi reconfirma angajamentul de a proteja populatia prin lansarea campaniei de vaccinare si informare a publicului larg asupra riscurilor gripei sezoniere si prin punerea pe piata a vaccinului Vaxigrip.

„Desi interesul public si mediatic din ultimele luni s-a concentrat in mod special asupra gripei A(H1N1), nu trebuie sa pierdem din vedere pericolul gripei sezoniere. In anumite cazuri, gripa sezoniera poate deveni foarte severa din cauza multiplicarii excesive a virusului in organism sau a unei suprainfectii cu bacterii precum Streptococcus pneumoniae, Stephylococcus aureus sau Haemophilus infuenzae. Cel mai frecvent, acestea determina infectii pulmonare severe (pneumonii), care pot fi fatale”, avertizeaza Dr. Ion Viorel Alexandrescu, Directorul Centrului National pentru Gripa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si specialist in cadrul Institutului „Ion Cantacuzino”.

Citește și:

„Dincolo de preocuparea la nivel individual si familial in ceea ce priveste gripa specifica sezonului rece, trebuie sa avem in vedere impactul posibil asupra comunitatilor si companiilor, care poate ajunge pana la afectarea unor fluxuri comerciale, influentand direct rezultatele prognozate ale companiilor sau derularea normala a serviciilor de utilitate publica”, completeaza Dan Nitu, Business Manager Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Grupului sanofi-aventis in Romania.

„Multi romani se gandesc ca nu este necesar sa dea bani pe vaccin, deoarece este posibil sa nu se imbolnaveasca. Ceea ce nu realizam este insa ca, pe langa faptul ca incidenta infectiilor respiratorii este foarte mare, tratamentul de dupa contactarea gripei este de 3 pana la 5 ori mai scump decat o posibila investitie in preventia bolii”, subliniaza Dan Nitu.

Citește și:

„Toata lumea este expusa la riscuri, dar cel mai mare risc il prezinta cei care traiesc, invata sau lucreaza in spatii aglomerate precum scoli, spitale, institutii publice si care folosesc des mijloacele de transport in comun”, concluzioneaza Dr. Ion Viorel Alexandrescu.

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri