O substanta chimica produsa de corpul femeilor in timpul sarcinii reduce riscul de cancer la san, sustin oamenii de stiinta.

Lista aditivilor alimentari pe care sa-i eviti in sarcina

cancer la sanCercetatorii au descoperit faptul ca hormonii produsi in timpul sarcinii, precum estrogenul si progesteronul, reduc riscul de cancer prin 'eliminarea' unei proteine ce impiedica dezvoltarea bolii. Astfel, proteina numita alpha-fetoprotein (AFP) poate servi drept agent viabil si bine tolerat pentru tratarea si preventia cancerului la san, potrivit descoperirilor oamenilor de stiinta, publicate in Cancer Prevention Research.

"Corpul prezinta propriul sistem de aparare impotriva cancerului la san, dovada fiind hormonii din timpul sarcinii, in urma carora rezulta proteina AFP. Urmatorul pas este analiza si transformarea acesteia intr-un medicament sau vaccin ce poate fi folosit pentru a proteja femeile de aceasta boala", sustine autorul studiului, Herbert Jacobson.

Anual sunt inregistrate peste 70.000 de cazuri de cancer la san, dintre care aproximativ 20.000 se soldeaza cu moartea persoanelor.

Sursa: 9am.ro

Citeste si alte articole pe 9am.ro Noi iti recomandam:

Lapte cu larve in programul "Laptele si Cornul"

Piata muncii lasa profesorii corijenti

Craciunul ieftineste mancarea si hainele cu pana la 50%

Un nou test detecteaza riscul de aparitie a cancerului mamar cu 10 ani in avans
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: