Setari Cookie-uri

O bacterie rezistenta la antibiotice se raspandeste in intreaga lume

O bacterie rezistenta la aproape toate antibioticele, descoperita in spitalele britanice, adusa de catre persoane care au calatorit in Asia de Sud, risca sa se raspandeasca in intreaga lume.

O bacterie rezistenta la aproape toate antibioticele, descoperita in spitalele britanice, adusa de catre persoane care au calatorit in Asia de Sud, risca sa se raspandeasca in intreaga lume.Bacteria adusa de catre persoanele care au calatorit in Asia de Sud pentru ingrijiri medicale a devenit subiectul unui studiu care sugereaza ca exista un risc de raspandire la nivel mondial, relateaza MEDIAFAX.

Bacteria, care produce enzima de tip "New Delhi metalo-beta-lactamaza" (NDM-1), a fost identificata prima data in 2009, de profesorul Timothy Walsh, la un pacient suedez care fusese tratat in India, potrivit guardian.co.uk.

Potrivit unui studiu publicat in revista britanica The Lancet Infectious Diseases, cercetatorii au izolat 37 de pacienti in Marea Britanie, multi dintre care calatorisera in India si Pakistan pentru operatii estetice. "NDM-1 are potentialul de a se transmite la nivel mondial; este necesara o supraveghere coordonata", avertizeaza autorii studiului, explicand ca numerosi pacienti europeni si americani apeleaza la servicii de chirurgie estetica in India. NDM-1 rezista practic la toate tipurile de antibiotice, inclusiv la carbapenem, folosit de obicei in cazuri de infectii grave.

"Cu acest gen de bacterie, practic am epuizat antibioticele. Doar doua tipuri de antibiotice o pot combate, iar unul nu a fost foarte eficient. Nu vor mai exista antibiotice disponibile in urmatorii zece ani. Daca se va permite perpetuarea acestor infectii fara tratamente adecvate, vom asista la o anumita mortalitate", avertizeaza Walsh.

"Ne trebuie un mecanism de supraveghere la scara globala si noi antibiotice pentru astfel de bacterii", subliniaza specialistul.

Cel putin 44 de cazuri de NDM-1 au fost depistate in statul indian Tamil Nadu, 26 in statul Haryana, precum si in Bangladesh si Pakistan. Profesorul Johann Pitout a declarat ca astfel de cazuri au fost depistate si in Statele Unite, Olanda, Australia si Canada, la persoane care beneficiasera de servicii medicale in India.

Featured foto by LEDOMSTOCK via Shutterstock
Sursa: 9am.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.