Setari Cookie-uri

Lipsa somnului predispune la un optimism excesiv

Persoanele care dorm prea putin au tendinta de a fi exagerat de optimiste inainte de a lua anumite decizii si sunt mai dispuse sa isi asume riscuri,

Persoanele care dorm prea putin au tendinta de a fi exagerat de optimiste inainte de a lua anumite decizii si sunt mai dispuse sa isi asume riscuri,

Potrivit unui studiu american publicat in revista Neuroscience, sunt aduce cateva dovezi stiintifice in sprijinul unor observatii cunoscute deja de administratorii de cazinouri: dupa un anumit numar de ore, clientii din cazinouri continuau sa parieze pana cand pierdeau tot.

Autorii studiului le-au cerut celor 29 de voluntari adulti, care aveau o stare buna de sanatate si o varsta medie de 22 de ani, sa ia o serie de decizii cu caracter economic dupa o noapte in care au dormit bine, iar apoi, din nou, dupa o noapte in care au fost privati de somn. Cercetatorii au utilizat tehnica imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM), potrivit MEDIAFAX.

Pentru persoanele private de somn, scanerele au aratat o activitate mai intensa in partea creierului responsabila cu anticiparea pozitiva si, din contra, o activitate mai slaba in zonele cerebrale asociate cu anticiparea negativa.

"Persoanele private de somn care au participat la studiu au avut tendinta de a face mai multe alegeri punand accentul pe castigurile financiare si mai putine alegeri care sa le permita reducerea pierderilor", au explicat autorii acestui studiu, realizat de cercetatorii de la Duke University din statul Carolina de Nord si de la Universitatea din Singapore.

Cofeina, aerul proaspat si exercitiile fizice nu sunt suficiente pentru a combate efectele oboselii, a explicat unul dintre autorii studiului.


Sursa: 9am.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.