Setari Cookie-uri

Cum sa ne ferim de raceala si gripa

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica din Romania, numarul persoanelor care se imbolnavesc de raceli si gripe este in crestere, de la an la an, numai in 2011 peste 44% din totalul bolnavilor de gripa cu varste intre 30 si 64 de ani necesitand spitalizare.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica din Romania, numarul persoanelor care se imbolnavesc de raceli si gripe este in crestere, de la an la an, numai in 2011 peste 44% din totalul bolnavilor de gripa cu varste intre 30 si 64 de ani necesitand spitalizare.


Spre deosebire de gripa, care debuteaza brusc, cu febra, frisoane si dureri puternice ale ochilor si muschilor, raceala are o perioada de incubatie mai mare (de la cateva zile si pana la o saptamana) si simptome localizate in special la nivelul aparatului respirator superior (nas si gat). Apreciat inca din Antichitate pentru proprietatile sale exceptionale intr-o gama larga de afectiuni virale, Socul reprezinta o solutie naturala in raceli si grile. In produsul natural Sambucus Immune Syrup, se regasesc toate proprietatile terapeutice ale Socului, alaturi de Propolis, Echinacea angustifolia si purpurea, vitamina C si gluconat de zinc. Forma lichida a produsului ii asigura un efect adjuvant emolient asupra cailor respiratorii.

Cum se transmit raceala si gripa


Raceala desemneaza o gama variata de infectii virale ale aparatului respirator superior, de care se fac responsabile in special rinovirusurile. Acestea virusuri sunt mai active primavara si toamna, atunci cand imunitatea noastra este slabita din cauza oscilatiilor de temperatura.
De regula, raceala se transmite prin contactul fizic cu persoanele infectate si este mai contagioasa in primele 2 zile de la aparitia simptomelor. O data ajunse pe maini, virusurile se multiplica rapid, in aproximativ 8 – 12 ore de infestare, si apar primele simptome specifice.
Gripa este o boala infectioasa acuta, extrem de contagioasa, provocata de un virus gripal. Se poate transmite direct prin stranut sau tuse, dar si indirect prin obiecte contaminate precum o batista, un prosop, etc.

Care sunt simptomele racelii si gripei


In cazul racelii, simptomele apar la 2-5 zile de la infectare si se manifesta prin dureri in gat, nas infundat, tuse, stranut, lacrimare excesiva si mai rar prin febra si senzatie de oboseala. In etapa de debut a racelii, simtim o durere usoara in gat, urmata de secretii nazale apoase. Ulterior aceste simptome dispar, ramanand tusea care poate persista si doua saptamani de la respectiva infectie virala.
Pe de alta parte, gripa debuteaza brusc, la o zi de la intrarea in contact cu o persoana bolnava si se manifesta prin febra, frisoane, cefalee, dureri musculare, congestionarea faringelui (numita popular si „rosu in gat”), oboseala fizica si chiar greturi si varsaturi.Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.