Setari Cookie-uri

Transferul de grasime - o solutie impotriva imbatranirii

Te uiti in oglinda si te intrebi cand si de ce au aparut ridurile, pielea lasata si depresiunile faciale? Ei bine, acestea apar odata cu trecerea timpului, intrucat colagenul din piele prezinta subtieri si rupturi, iar grasimea structurala de sub piele dispare sau aluneca din cauza gravitatiei.

Te uiti in oglinda si te intrebi cand si de ce au aparut ridurile, pielea lasata si depresiunile faciale? Ei bine, acestea apar odata cu trecerea timpului, intrucat colagenul din piele prezinta subtieri si rupturi, iar grasimea structurala de sub piele dispare sau aluneca din cauza gravitatiei.


In procesul natural de imbatrinire, aspectul fetei este subtiat, apar proeminente osoase vizibile, obrajii sunt aplatizati, sub ochi apar cearcane sau/si pungi, colturile gurii sunt coborate, iar fata arata imbatranita, obosita si trista.

Din fericire exista solutii!



Conform specialistului in chirurgie estetica de la Delta Hospital, Rodica Crutescu, una dintre procedurile chirurgicale care poate revigora aspectul facial este transferul de grasime proprie, in acest fel fiind posibila corectarea defectelor de cadere a tesuturilor rezultate in urma procesului de imbatranire.


Transferul de grasime


Transferul de grasime este o procedura chirurgicala simpla si relativ nedureroasa care se efectueaza cu anestezie locala si prin sedare. Mai mult, procedura este o solutie de lunga durata pentru intinerirea faciala, fiind o operatie ce nu implica fire si presupunand o perioada de recuperare scurta, in urma careia fata obtine un aspect natural si intinerit.


“Este o procedura minim invaziva ce nu implica niciun fel de cicatrice, nici la locul colectarii, nici in zona corectiei. Procedura consta in recoltarea de microfilamente de grasime din zonele corpului unde exista exces ( abdomen, coapse, solduri, genunchi), spalarea si pregatirea folosind un echipament special si apoi injectarea folosind microcanule speciale, in zonele unde exista pierdere de volum.


Microfilamentele injectate in regiunile corpului care prezinta “gauri” si depresiuni restabilesc volumul. Fiecare microfilament de grasime este un minitransplant de tesut, astfel ca se integreaza si devine parte componenta din tesuturile unde a fost injectat astfel ca rezultatele sunt naturale.” adauga specialistul Delta Hospital, Rodica Crutescu


Folosit frecvent in tratarea efectelor imbatranirii la nivel facial, transferul de grasime este o metoda chirurgicala care poate fi folosita si in tratarea altor regiuni ale corpului. De exemplu, aceasta procedura poate fi folosita si la nivelul feselor, (utilizand volume mari de grasime, obtinandu-se astfel ridicarea feselor sau marirea acestora, fara a folosi implante) sau la nivelul sanilor si mainilor.


O alta regiune care beneficiaza de rezultatele transferului de grasime este regiunea labiala (vaginala). Procesul de imbatranire duce la pierderea tonusului si a sensibilitatii in aceasta regiune. Prin transferul de grasime la nivelul labiilor se imbunatateste aspectul cosmetic, tonusul, functionalitatea si chiar sensibilitatea regiunii.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.