Setari Cookie-uri

Un nou tratament pentru hepatita C

„Conform rezultatelor provizorii ale studiului PROVIDE, aproximativ o treime din pacientii fara raspuns la tratamentul anterior cu peginterferon alfa si ribavirina au reusit sa obtina un raspuns viral sustinut in timpul tratamentului combinat cu VICTRELIS,” a spus John M. Vierling, M.D., F.A.C.P, doctor in medicina si chirurgie la Baylor College of Medicine din Houston, Texas, director al Baylor Liver Health si sef al departamentului de hepatologie, in prezentarea sa despre datele studiului PROVIDE. „Se considera ca pacientii fara raspuns sunt cel mai greu de tratat, si suntem incurajati de aceste date."

„Conform rezultatelor provizorii ale studiului PROVIDE, aproximativ o treime din pacientii fara raspuns la tratamentul anterior cu peginterferon alfa si ribavirina au reusit sa obtina un raspuns viral sustinut in timpul tratamentului combinat cu VICTRELIS,” a spus John M. Vierling, M.D., F.A.C.P, doctor in medicina si chirurgie la Baylor College of Medicine din Houston, Texas, director al Baylor Liver Health si sef al departamentului de hepatologie, in prezentarea sa despre datele studiului PROVIDE.

„Se considera ca pacientii fara raspuns sunt cel mai greu de tratat, si suntem incurajati de aceste date."


Indicatii si utilizare pentru VICTRELIS


VICTRELIS a fost aprobat pe 13 mai 2011 de catre Administratia Americana a Alimentelor si Medicamentelor (FDA), pentru tratarea hepatitei cronice cu virus C (HCV) genotip 1 (G1), in combinatie cu peginterferon alfa si ribavirina (P/R), la pacientii adulti (cu vârste de cel putin 18 ani) cu boli hepatice compensate, inclusiv ciroza, care nu au mai fost tratati anterior sau care nu au raspuns la tratamentul cu interferon si ribavirina.

In tratarea infectiei HCV cronice cu VICTRELIS, trebuie luate in considerare urmatoarele aspecte:
• VICTRELIS nu trebuie administrat in monoterapie, ci numai in combinatie cu peginterferon alfa si ribavirina.

• Eficienta VICTRELIS nu a fost studiata la pacientii care nu au raspuns anterior la un regim de tratament care include VICTRELIS sau alti inhibitori de proteaza HCV NS3/4A.

• VICTRELIS in combinatie cu peginterferon alfa si ribavirina nu a fost analizat la pacientii care nu au raspuns (scadere cu mai putin de 2 log HCV-RNA in saptamâna a 12-a de tratament) la tratament anterior cu peginterferon alfa si ribavirina. Studiile clinice au inclus pacientii cu raspuns slab la interferon. Se prognozeaza ca pacientii cu o scadere a incarcaturii virale cu mai putin de 0,5 log HCV-RNA in saptamâna a 4-a de tratament cu peginterferon alfa plus ribavirina, nu vor raspunde la tratamentul cu peginterferon alfa si ribavirina (scadere cu mai putin de 2 log a incarcaturii virale pâna in saptamâna a 12-a de tratament).

• La pacientii cu raspuns slab la interferon, care au fost tratati cu VICTRELIS in combinatie cu peginterferon alfa si ribavirina, este mai putin probabil un raspuns viral sustinut (SVR), si este mai probabila identificarea unor substitutii asociate cu rezistenta in cazul esecului tratamentului, fata de pacientii cu un raspuns mai bun la peginterferon alfa si ribavirina.


Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.