Setari Cookie-uri

Crucea Rosie i-a colindat pe donatorii Bancii de Alimente

Programul de colinde a fost sustinut de naistul Nicolae Voiculet, grupul Meloritm si cercul de balet Arabesc de la Palatul Copiilor, precum si de un grup de voluntari ai Crucii Rosii Romane.

Programul de colinde a fost sustinut de naistul Nicolae Voiculet, grupul Meloritm si cercul de balet Arabesc de la Palatul Copiilor, precum si de un grup de voluntari ai Crucii Rosii Romane.

Evenimentul i-a avut ca invitati de onoare, alaturi de Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane, pe doamnele Margareta Paslaru si Iuliana Tudor, voluntare de onoare ale proiectului Banca de Alimente. Alti voluntari de seama precum Simona Balanescu, Monica Anghel si Adrian Paduraru au participat la „seara colindelor pentru Banca de Alimente”.

Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost implementat in septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de baza familiile sau persoanele singure care nu-si pot procura prin fortele proprii necesarul zilnic de hrana. In cei doi ani de la lansare, proiectul a reusit sa ajute cu alimente si tichete sociale, 43.856 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinita a primit un pachet cu alimente de baza in greutate de 12 kg continand produse alimentare greu perisabile - ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti.

Peste 11.000 de voluntari s-au implicat in colectarea produselor de la magazinele partenere, in distributia de flyere in magazine pentru a promova proiectul in randul cumparatorilor si in activitatea de distributie a pachetelor la domiciliul beneficiarilor. Alte zeci de mii de voluntari au donat, in cei doi ani de la lansarea proiectului, 218. 980 kg de alimente.

"In urma cu doi ani, lansam proiectul Banca de Alimente pentru a veni in sprijinul celor mai vulnerabili dintre noi. La bilantul celor doi ani de activitate, rezultatele Bancii de Alimente sunt impresionante. Ele se datoreaza generozitatii romanilor care au raspuns apelului nostru la solidaritate. Le multumim donatorilor, partenerilor si voluntarilor care au reactionat atat de prompt la initiativa Crucii Rosii Romane, asigurandu-i ca vom continua sa sustinem acest proiect, cu convingerea ca impreuna vom putea implini visul nostru, de a trai intr-o lume fara foame”, a declarat presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana.


Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.