Incepand cu 28 decembrie 2011, proiectul de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania se afla, in dezbatere publica, pe pagina de web a Ministerului Sanatatii, www.ms.ro, la sectiunea transparenta decizionala.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

La elaborarea documentului au participat profesionisti din sistemul sanitar, reprezentantii Comisiei Prezidentiale, ai Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate etc.

Reamintim ca, proiectul de act normativ propune o serie de modificari legislative semnificative pentru sistemul sanitar, dintre care amintim interpunerea intre CNAS si furnizorii de servicii medicale a unei verigi suplimentare, reprezentate de casele de asigurari de sanatate private si posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unitati cu statut de fundatie sau chiar de societate comerciala.

De asemenea, proiectul de act normativ creeaza cadrul legislativ care da posibilitatea autoritatilor locale de a angaja direct un medic, in zonele unde sunt dificultati la acordarea de asistenta medicala. Acesta va fi sprijinit de o echipa multidisciplinara al carei nucleu de baza va fi format din asistenti comunitari si mediatori sanitari.

Noul proiect legislativ, mai prevede modificari in ceea ce priveste utilizarea resurselor care se refera la zona medicamentului, dar si a calitatii serviciilor medicale in vederea eficientizarii acestor domenii. In acest sens, se propune creearea unei agentii pentru informatii si calitate in sanatate (ANCIS), ca o structura in coordonarea MS.

Comunicat de presa

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: