Comunicat de presa

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

In perioada 15 iulie – 15 august, pe site-ul proiectului www.artapentruviata.ro se desfasoara un concurs de proiecte de terapie prin arta. Artistii sunt invitati sa isi inscrie pe site ideile de proiecte care sa contribuie la imbunatatirea starii de spirit a pacientilor din spitale, ajutandu-i sa isi descopere potentialul artistic.

Proiectul isi propune sa conecteze artistii la comunitatile de medici si pacienti.

Timp de o luna, artistii isi pot inscrie ideea de proiect intr-unul din urmatoarele domenii: pictura, literatura, arta manuala sau teatru. Juriul concursului va alege cinci proiecte castigatoare dintre proiectele inscrise ce vor fi finantate cu 3.000 Euro fiecare pentru a fi implemetate in beneficiul pacientilor din spitalele partenere la nivel national: Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Spitalul Clinic de Urgenta Timisoara si Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu".

Proiectele de terapie prin arta propuse de artisti pot alina suferintele multor pacienti: diabetici sau cu probleme de metabolism, pacienti internati in sectiile de medicina interna, gastroenterologie, ORL sau copiii din sectiile de pediatrie.

Juriul concursului este format din specialisti din diferite domenii ce vor evalua proiectele inscrise tinand cont de beneficiul pe care acestea il ofera pacientilor, de adaptarea ideii artistice la mediul din spitale si de relevanta proiectului propus pentru fiecare dintre spitale.

Din componenta juriului fac parte: dr. Ciprian Bacila - medic psihiatru in cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, initiator al unui proiect de terapie prin arta, Horea Murgu - profesor UNATC si coach, Irina Stefanescu - fondator al Centrului de Sociodrama din Romania si Catalin Stefanescu, prezentator al emisiunii Garantat 100% de pe TVR 1.

Proiectele de terapie prin arta selectate vor fi implementate in spitalele partenere in perioada 1 septembrie – 1 octombrie.


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: