Setari Cookie-uri

(P) Servicii gratuite pentru persoanele cu HIV/SIDA

Persoanele seropozitive au acum inca un aliat in lupta lor de zi cu zi cu boala: programul „Viata cu HIV”, ce le ofera acces la doua servicii gratuite, special create pentru a-i ajuta sa aiba o viata normala.

Comunicat de presa

Serviciul SMS+ trimite gratuit abonatilor - pacientii seropozitivi - SMS-uri zilnice de reamintire a administrarii medicatiei; pentru abonare si utilizare gratuita, cei interesati trebuie doar sa completeze un formular existent pe website-ul programului, www.viatacuhiv.ro.

servicii medicale gratuite pentru persoanele seropozitive

De ce este nevoie de aceste SMS-uri? Pentru ca in Romania, 1 din 3 pacienti la care tratamentul nu are eficienta maxima spune ca a uitat sa isi ia medicatia. Majoritatea pacientilor seropozitivi au o viata activa si ocupata, ceea ce poate duce la oboseala terapeutica sau uitare si astfel la neglijarea programului strict al tratamentului. Iar daca acesta se ia cu intarziere, inseamna ca pentru o perioada de timp in corp nu va fi destul medicament si ca HIV va infecta noi celule.

Helpline+ este primul serviciu de Helpline din Romania pentru persoanele seropozitive. Sunand gratuit la 0800 800 141 sau trimitand un e-mail la unopa@unopa.ro, orice persoana seropozitiva care se confrunta cu o problema sau are pur si simplu intrebari, poate discuta direct cu un specialist în problematica HIV.

Citește și:

De asemenea, oricine constata ca alte persoane seropozitive au nevoie de ajutor, poate suna la acest numar.

Pacientii cu HIV/SIDA, precum si toti cei interesati sa vina în sprijinul lor, pot gasi mai multe informatii despre program pe website-ul www.viatacuhiv.ro, lansat de UNOPA (Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA), cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania.

Foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.