Setari Cookie-uri

Berea, inamicul depresiei

Cercetari recente au adus in atentia publicului un subiect interesant cu privire la efectele pozitive ale consumului de bere.

Comunicat de presa

Studiile releva ca cei care consuma bere in cantitati moderate sunt expusi unui risc mai mic de a suferi din cauza depresiei, in comparatie cu cei care nu consuma alcool sau il consuma abuziv.

berea inlatura depresia

Peste 38.000 de persoane au participat la studiul comportamentelor de consum si sanatate mintala efectuat de institutul Nord-Trondelag Helath Study (Hunt Study) cu sediul in Norvegia. Cercetatorii, condusi de Christopher Jens Skogen de la Universitatea din Bergen in Norvegia, au constatat ca cei care nu consuma deloc bere sau consuma in cantitati foarte mari au fost predispusi sa raporteze simptome de depresie, in comparatie cu cei ce consuma bere in cantitati moderate.

"Depresia este o boala reala, este o tulburare a starii afective, care duce la instalarea unei stari de tristete sau de pierdere a sperantei pentru o perioada mai lunga de timp, iar berea poate fi un aliat in combaterea apariţiei acesteia. Ceea ce nu trebuie uitat insa este ca efectul benefic al berii, si in acest caz, se face simţit exclusiv in cazul in care este consumata in cantitaţi moderate" spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citește și:

O posibila explicatie pentru legatura dintre non-bautori si depresie are o conotaţie de natura sociala, aceasta interdependenţa putand fi pusa si pe seama faptului ca abstinentii au mai putini prieteni apropiati decat consumatorii de alcool in general si bere in particular. Ei pot considera ca este mai greu sa dezvolte prietenii puternice, neavand avantajul berii ca liant social.

Cercetatorii sugereaza, de asemenea, ca in cazul celor care nu consuma alcool pot fi identificate anumite trasaturi de personalitate care conduc atat la abstinenţa, cat si la depresie.

Desigur, abuzul de alcool este asociat cu depresia si alte rezultate nedorite si atat cercetatorii straini, cat si membrii Centrului de Studii despre Bere, Sananate si Nutritie, recomanda un consum moderat de bere, alaturi de o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos.

Citește și:

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.