Un studiu realizat de catre Sapporo Medical University din Japonia demonstreaza ca un ingredient cheie al berii - hameiul, poate deveni cheia in prevenirea instalarii virozelor respiratorii specifice sezonului rece.
Comunicat de presa
Mai exact, Humulona, un compus al hameiului, a demonstrat proprietați pozitive in prevenirea racelilor si bronsitelor.
Studiul efectuat de catre cercetatorii japonezi demonstreaza ca acest ingredient poate proteja organismul impotriva virusului sincitial respirator care sta la baza bronsitelor si pneumoniilor si care afecteaza in sezonul rece milioane de persoane. In acest moment nu exista un vaccin impotriva acestui virus, astfel ca descoperirea japonezilor poate fi o adevarata piatra de hotar in tratarea problemelor respiratorii generate de acesta. In plus, acest compus se pare ca are si efecte antiinflamatorii.
“Berea este un produs fabricat din ingrediente exclusiv naturale iar acest fapt nu conteneste sa isi faca simtite efectele pozitive. Hameiul se afla din nou in centrul atentiei, un compus al sau – Humulona, dovedindu-se un inamic al sacaitoarelor viroze respiratorii din timpul iernii.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- O evadare de vară? Croatia Airlines tocmai a simplificat lucrurile
- 7 din 10 români consideră benefică utilizarea mai intensă a tehnologiei digitale în școli
- Adevărurile scandaloase din viața lui Albert Einstein. INCREDIBIL ce s-a întâmplat cu creierul savantului după moartea lui
Considerata mai degraba un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, iata ca berea este indicat sa fie inclusa in alimentatie si pe timpul sezonului rece, acest studiu oferind un argument in plus in acest sens.
Desi cantitatile de Humulona depistate in continutul de hamei al berii sunt mici, studiul ramane valoros, iar un consum de bere moderat, pe o perioada indelungata, ar fi posibil sa conduca la obtinerea efectului rezultat din aceasta cercetare”, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.
Foto: Schutterstock.com