Setari Cookie-uri

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa reabiliteze Institutul Cantacuzino in 2013

Ministerul Sanatatii ne aduce o veste buna privind planurile pentru anul 2013.

Comunicat de presa

In acest an, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa investeasca 8 milioane de lei pentru reabilitarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino.

In proiectul de buget, am alocat o suma importanta pentru finalizarea lucrarilor de investitie incepute la institut. Conducerea unitatii m-a asigurat ca, in 6 luni, cu acesti bani, va avea posibilitatea sa finalizeze lucrarile restante pentru linia de fiolaj si dobandirea GMP ”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen NICOLAESCU.


Ministrul Sanatatii, Eugen NICOLAESCU a mai spus ca, tot pentru institut, se vor aloca suplimentar, aproximativ 2 milioane de lei, pentru preluarea unei sectii de vaccinuri de la Iasi.

Sectia este in prezent nefunctionala. Analizam posibilitatea de a transfera aceasta sectie la Bucuresti, astfel incat institutul sa devina independent in productia principalelor tipuri de vaccinuri si sa inceapa exportul”, a mai spus Ministrul Sanatatii.

Anul acesta Ministerul Sanatatii isi propune sa achizitioneze 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, iar daca linia de productie de la Institutul Cantacuzino va fi functionala, exista posibilitatea ca aceste produse sa fie achizitionate mai ieftin decat pretul pietei.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.