Setari Cookie-uri

Cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului

Zeci de mii de persoane cu autism din Romania aşteapta inca solutii concrete privind imbunatatirea serviciilor de diagnosticare, recuperare si integrare sociala.

Comunicat de presa

Diagnosticul precoce, interventia terapeutica timpurie si integrarea in comunitate cresc sansele de recuperare ale persoanelor cu tulburari de spectru autist (TSA). In Romania anului 2013, persoanele cu TSA sunt diagnosticate cu intarziere, nu au acces la servicii de recuperare a functionalitatii si la scoli incluzive, sunt respinse si izolate si cel mai adesea ajung asistate social sau la risc de a fi institutionalizate.
Organizatiile care promoveaza drepturile persoanelor cu autism incearca sa vina in sprijinul Parlamentului si al Guvernului, oferind o imagine a solutiilor aplicate de alte tari europene si de Statele Unite ale Americii.

ziua internationala de constientizare a autismului

Cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, dar si in contextul nevoilor comunitatii persoanelor cu autism din Romania, FEDRA - Federatia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (TSA), in parteneriat cu Presedintia Camerei Deputatilor, Comisia de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor, Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, Comisia pentru Invatamant, Stiinta si Tineret a Camerei Deputatilor va invita sa participati la conferinta cu tema: Modele de succes in abordarea integrata a serviciilor pentru diagnosticarea, interventia recuperarii functionalitatii, integrarea sociala, educationala si profesionala a persoanelor cu tulburare de spectru autist.

Citește și:

Conferinta va avea loc miercuri, 3 aprilie, la Palatul Parlamentului, sala Drepturile Omului (nivel P), intrarea S2 (Monitorul Oficial), intre orele 9:00 – 15.30.

Scopul conferintei este de a prezenta modele de servicii pentru integrarea persoanelor cu TSA, ce se aplica si functioneaza cu succes in alte state, precum si de a sublinia necesitatea implicarii factorilor de decizie din Romania, in elaborarea de politici publice si in asigurarea sustenabilitatii serviciilor.

Participa:
Reprezentanti ai unor institutii prestigioase din California (SUA), Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda si Suedia, tari cu vasta experienta de furnizare de servicii si de integrare a persoanelor cu autism si cu dizabilitati in general

Reprezentanti ai Parlamentului, Guvernului, autoritatilor nationale si locale, organizatiilor neguvernamentale de profil.

Citește și:

www.comunicatemedicale.ro

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.