Setari Cookie-uri

Bolile renale - Romania vs. Europa

Specialistii estimeaza ca peste 2 milioane de romani au ca diagnostic o boala cronica de rinichi, iar viata a peste 11.000 de romani depinde de dializa. Date fiind cifrele alarmant de ridicate:

Comunicat de presa

• Putem vorbi despre un program national de boala crinica de rinichi care sa cuprinda preventie, screening si monitorizare?
• Cat de grava este situatia in Romania in ceea ce priveste bolile renale?
• Care sunt modelele europene de programe pe care le putem urma si ce presupun acestea?
• Ce ar trebui sa stie persoanele care sufera de boli cronice de rinichi si apartinatorii acestora?
• Care sunt grupele predispuse la afectiuni renale?
• Care sunt ultimele noutati in predializa, dializa si dializa peritoneala de interes pentru pacienti?

Pentru a afla raspunsul la aceste intrebari si la multe altele de interes pentru publicul larg, va invitam la conferinta de presa de joi, 18 aprilie, ora 10.30, World Trade Center (Hotel Pullman) Bucuresti, cu ocazia deschiderii celui de-al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, cu participare internaţionala.

Citește și:

La conferinta de presa vor participa:
- Prof.dr. Raymond Vanholder, presedintele Asociaţiei Renale Europene si Asociaţiei Europene de Dializa si Transplant (ERA-EDTA)
- Prof.dr. Mihai Voiculescu, sef Clinica de Nefrologie si Medicina Interna, Institutul Clinic Fundeni

Congresul Naţional de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular este una dintre cele mai importante manifestari din Romania dedicate abordarii stiintifice a problematicii renale, pe toate palierele acesteia. Cu ocazia acestui eveniment, pentru prima oara in domeniul nefrologiei din Romania, un congres medical va imbina teoria stiinţifica si practica atelierelor de lucru, pe de o parte prin zeci de ore de dezbatere, iar pe de alta parte prin workshopuri si cursuri practice desfasurate la Institutul Clinic Fundeni.

Foto@Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.