Setari Cookie-uri

Romania, obligata sa implementeze MEDICINA PERSONALIZATA

Medicina personalizata se impune astazi, astfel incat bolnavul sa fie tratat corespunzator bolii in raport cu alte afectiuni pe care le prezinta, cu riscurile si predispozitiile sale genetice.

Comunicat de presa

Romania este obligata prin tratatul incheiat cu Uniunea Europeana sa implementeze medicina personalizata, atunci cand conceptul va fi aplicat in toate ţarile membre.

Medicina personalizata este un nou concept discutat la nivelul Uniunii Europene, ce pune accentul pe eficientizarea procesului de tratare a pacientilor.

Mai exact, prin medicina personalizata se urmareste accesul pacientilor la cel mai bun medicament, in functie de configuratia lor genetica sau de subcategoria specifica bolii de care sufera, precum si reducerea reactiilor adverse si evitarea erorilor medicale.

”Medicina personalizata inseamna ca se vor genera tratamente personalizate. Inainte de orice prescriptie de reteta pacientul este supus unor analize medicale, ceea ce astazi, in tarile dezvoltate, precum Germani,a se face in jumatate de ora.

Citește și:

medicina personalizata

Acest lucru va fi obligatoriu. In acelasi timp, anumite substante din medicamentele utilizate astazi pot fi daunatoare pacientilor sau pot cauza alte efecte secundare care prelungesc procesul de insanatosire. De asemenea, industria farmaceutica trebuie sa fie in stare sa produca acel medicament personalizat pentru pacientul X”, a declarat europarlamentarul Petru Luhan, pentru Sanatatea TV.

Potrivit europarlamentarului Petru Luhan, educarea si instruirea personalului medical sunt conditii esentiale in dezvoltarea medicinei personalizate. In acest sens, educatia ar trebui sa inceapa inca din facultate.

Va trebui introdusa o noua materie in facultatile de medicina, care sa inteleaga acest nou concept european pe care vor fi obligati sa-l aplice. Cu alte cuvinte programa scolara pentru facultatile de medicina va trebui adaptata la nivel european. Din punctul meu de vedere, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei trebuie sa colaboreze pentru a gasi solutia optima in acest sens”, a precizat Petru Luhan.

Citește și:

Iata cum o noua era medicala va lua nastere, mai aproape de pacient si de nevoile sale.

Foto@Shuttesrock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.