Setari Cookie-uri

(P) De Ziua Internationala a Psoriazisului, pacientele cu psoriazis au defilat in tinute Rhea Costa

Cu ocazia Zilei Internationale a Psoriazisului, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) si Societatea Romana de Dermatologie (SRD) au organizat, cu sutinerea designerului roman Rhea Costa, evenimentul "Fii Model pentru Viata Ta!".

Comunicat de presa

Pentru o seara, 10 paciente cu psoriazis s-au transformat in modele si au defilat in tinutele creatoarei Andreea Constantin, cu scopul de a transmite pacientilor indemnul sa nu se mai ascunda si sa nu se mai izoleze din cauza bolii de care sufera.

Pentru curajul lor de a-si depasi limitele si de a infrunta prejudecatile celor din jur fata de afectiunea de care sufera, pacientele au devenit un adevarat model si o sursa de inspiratie pentru pacientii cu psoriazis si nu numai.

ziua internationala a psoriazisului

Andreea Constantin, designerul Rhea Costa afirma: „Am raspuns pozitiv propunerii pe care am primit-o din partea celor de la APAA pentru ca am in jurul meu persoane care sufera de psoriazis si inteleg cu ce se confrunta in lupta cu boala, atat din punct de vedere fizic, cat mai ales psihologic. Implicandu-ma in acest proiect, mi-am dorit sa le ajut pe paciente sa-si infrunte temerile legate de felul in care arata din cauza bolii de care sufera si sa se simta frumoase si admirate. Creatiile mele sunt potrivite oricarei femei si sunt realizate pentru fiecare femeie in parte, astfel incat modelul ales, tesatura, croiala si culoarea sa i se potriveasca, sa ii completeze personalitatea si sa ii scoata in evidenta feminitatea.”

Citește și:

Rozalina Lapadatu, Presedinte APAA declara: „Ideea care a stat la baza acestui proiect are in spate o realitate. Foarte multe dintre pacientele pe care le intalnesc, imi povestesc ca din cauza bolii prefera sa poarte o vestimentatie cat mai acoperitoare, care sa le ascunda semnele afectiunii. Unele dintre ele nu au mai purtat rochie sau o tinuta ceva mai decoltata de foarte multa vreme, iar altele nu isi prind parul, pentru ca se tem de reactia celor din jur. „Fii Model pentru Viata Ta!” este atat un mod de a-i incuraja pe pacienti sa infrunte prejudecatile celor din jur, dar si un manifest impotriva discriminarii pacientilor de catre cei care nu inteleg ca psoriazisul nu este o boala contagioasa.”

Evenimentul „Fii Model pentru Viata Ta!” face parte din campania „Doar optimismul e contagios!” , campanie desfasurata de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) pe tot parcursul anului 2013, cu sprijinul Societatii Romane de Dermatologie (SRD). Scopul campaniei este acela de a atrage atentia asupra afectiunilor autoimune si asupra faptului ca acestea nu sunt contagioase, dar si sa-i ajute pe pacienti sa accepte boala, sa acorde mai multa importanta starii de spirit pozitive si sa aiba o viata normala.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.