Setari Cookie-uri

Indulcitorii hipocalorici - solutia pentru problemele de sanatate ale societatii moderne?

Rolul pe care indulcitorii hipocalorici il pot juca in combaterea epidemiei de obezitate si a diabetului de tip 2 a fost discutat la cea de-a doua Conferinta organizata de Asociatia Internationala pentru Indulcitori (ISA), in Bruxelles.

Comunicat de presa

Cheia misiunii ISA este educarea si indrumarea oamenilor spre a face alegeri informate, prin furnizarea celor mai relevante date stiintifice disponibile.

Conferinta a reunit un grup multidisciplinar de experti de top, printre care s-au numarat Dr. Roberto Bertollini, Cercetator-Sef in cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Profesorul James Hill si Profesorul Adam Drewnowski.

Dr Roberto Bertollini, cercetator-sef in cadrul OMS a deschis Conferinta prin a sublinia provocarile din domeniul sanatatii cu care se confrunta Europa, furnizand câteva statistici uimitoare:

“In 46 de tari din regiunea Europei, peste 50% din populatie este supraponderala si peste 20% este obeza. OMS estimeaza ca 63% dintre adulti nu ating nivelul minim recomandat de activitate fizica si numai 20% dintre fetele cu vârsta de 11 ani si 30% dintre baietii cu vârsta de 11 ani afirma ca se implica in cel putin o ora de activitate fizica zilnica, de intensitate moderata.”

Citește și:

In urma sumarului privind problema obezitatii, facut de Dr. Bertollini, Profesorul Adam Drewnowski, un lider in preventia si tratarea obezitatii de la Universitatea din Washington, cunoscut in intreaga lume, a vorbit despre noua sa cercetare, accentuând faptul ca:

”Am descoperit ca indulcitorii hipocalorici si fara calorii reprezinta de fapt un indiciu al unei diete sanatoase – persoanele care folosesc indulcitori hipocalorici si fara calorii au, de asemenea, o dieta mai sanatoasa si mai echilibrata si sunt mai activi din punct de vedere fizic. Ceea ce am mai descoperit este faptul ca viitoarele cercetari din domeniul sanatatii necesita includerea unor informatii geografice si sociale specifice, la nivel micro, pentru a fi relevante. Informatiile locale pot arata, chiar si daca vorbim despre codul postal, care cartiere sunt cele mai afectate de obezitate si diabet, iar asta ne ofera indicii mult mai importante referitoare la aspectele legate de mediu, care influenteaza ceea ce consumam.”

Citește și:

In continuare, Profesorul James Hill, expert american in obezitate si Profesor de Pediatrie si Medicina la Facultatea de Medicina a Universitatii din Colorado, sustine ca secretul pentru o mai buna gestionare a greutatii este: ”mâncati mai inteligent si miscati-va mai mult. Cercetarea noastra a aratat ca micile schimbari zilnice, precum alegerea alimentelor si bauturilor cu un continut caloric redus, pot avea un mare impact in timp, in gestionarea greutatii.”

Profesor Colette Shortt, Presedinta ISA a declarat: ”Astazi am aflat, de la academicieni de top, despre importanta contracararii obezitatii si diabetului si despre felul in care indulcitorii hipocalorici pot juca un rol in acest sens. Am aflat ca venim pe lume cu o preferinta innascuta pentru gustul dulce, asadar, a-l elimina in totalitate din dieta nu este nici de dorit, nici pragmatic, aici intervenind indulcitorii hipocalorici, care ofera gust dulce cu un continut redus sau fara calorii. Suntem mândri sa stimulam si sa sustinem dialogul continuu dintre comunitatea stiintifica, formatorii de opinie si specialistii din domeniul sanatatii si din industrie, pentru a ne asigura ca folosim cele mai relevante date si resurse pentru a ajuta la combaterea acestor provocari moderne din domeniul sanatatii.”

Citește și:

Foto: indulcitori by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.