Pancreasul bioartificial ar putea schimba vietile diabeticilor

Pancreasul bioartificial ar putea schimba vietile diabeticilor
Kudika
16 Iulie 2014

Pancreasul bioartificial, creat de cercetatorii francezi din Strasbourg, cu ajutorul caruia pacientii nu vor mai fi nevoiti sa isi injecteze insulina, va face obiectul primelor teste pe oameni la inceputul anului 2016.

Sursa: 9am.ro

pancreas artificialDispozitivul este un disc foarte subtire din polimeri, putin mai mare decat un CD. Implantat in abdomen, pancreasul bioartificial ar putea schimba vietile a milioane de persoane diabetice insulino-dependente.

Acest proiect, a carui aplicare pe scara larga nu este prevazuta inainte de anul 2020, "genereaza multe sperante si asteptari" in randul a peste 25 milioane de persoane care sufera de diabet de tipul 1 pe plan mondial, a declarat Séverine Sigrist, coordonatoarea acestui proiect dezvoltat de compania franceza Defymed, scrie mediafax.

Ideea unui pancreas bioartificial s-a nascut in urma grefelor de celule pancreatice, realizate pentru a sprijini functionarea pancreasului deficitar al pacientilor, pentru a permite organismului sa produca din nou insulina si sa regularizeze astfel concentratia de zahar din sange. Dar[...]

Citeste continuarea in articolul sursa: Pancreasul bioartificial ar putea schimba vietile diabeticilor

Foto: pancreas localizare - shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri