Setari Cookie-uri

Insulina inhalabila produsa in SUA va fi distribuita la nivel mondial

Insulina inhalabila produsa in Statele Unite ale Americii va putea fi distribuita la nivel mondial gratie unui acord de licenta exclusiv, in valoare de 925 de milioane de dolari, incheiat de grupul farmaceutic Sanofi si compania americana specializata in biotehnologie MannKind Corporation.

Sursa: 9am.ro

Acest produs, denumit Afrezza, care este "o noua insulina inhalabila, cu actiune rapida, pentru tratamentul diabetului de tip 1 si de tip 2 la adulti", urmeaza sa fie lansat in Statele Unite in primul trimestru al anului 2015, au precizat cele doua companii intr-un comunicat comun, citat de AFP.

insulina inhalabila

MannKind Corporation va primi suma initiala de 150 de milioane de dolari si, apoi, va primi plati in rate care ar putea ajunge la un total de 775 milioane de dolari, daca "obiectivele speciale, in termeni de dezvoltare, reglementare si praguri de vanzari" vor fi indeplinite. Tinand cont de aceste plati ulterioare, acordul ar putea ajunge astfel la suma totala de 925 milioane de dolari (circa 690 milioane euro).

Unite in dezvoltarea si comercializarea medicamentului Afrezza, companiile Sanofi si MannKind vor imparti pierderile si profiturile, cu respectarea procentelor stabilite in acest acord: 65% pentru Sanofi si 35% pentru MannKind. Acordul de colaborare prevede ca laboratorul Sanofi va fi responsabil cu dezvoltarea, reglementarea si comercializarea produsului. In virtutea unui acord separat, MannKind va fabrica medicamentul Afrezza in uzina sa din Danbury, un oras aflat in statul american Connecticut.[...]

Citește și:

Citeste continuarea in articolul sursa: Insulina inhalabila produsa in SUA va fi distribuita la nivel mondial

Foto: insulina inhalabila - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.